SoftwareOne ziet omzet en winst in eerste halfjaar licht zakken

Dieter Schlosser, CEO SoftwareONE

17-09-2020 | door: Witold Kepinski

SoftwareOne ziet omzet en winst in eerste halfjaar licht zakken

Licentie specialist SoftwareOne zag zijn omzet in de eerste helft van 2020 met 1,5 procent dalen naar 4,0871 miljard Zwitserse Frank. De brutowinst daalde jaar op jaar met 2,2 procent  tot 370,8 miljoen Zwitserse Frank. De EBITDA winst steeg een dikke 18 procent naar 120 miljoen Zwiterse Frank.

SoftwareOne genereert 96,4 procent van zijn omzet met de verkoop van software, de rest met diensten. De Microsoft omzet groeide, vooral cloud licenties zijn in trek. Middelgrote bedrijven zijn wat meer terughoudend om Microsoft licenties te verwerven. 

SaaS en IaaS diensten, zoals Microsoft 365 en Azure, hadden een negatieve impact omdat het aantal werknemers bij organisaties door Covid-19 minder wordt, ook de licentiebetalingen afnemen. Wel zijn managed services in trek.

Comparex

De integratie van Comparex loopt, onder andere door introductie van geharmoniseerde dienstenportefeuilles en beloningsstructuren. Verder worden niet-strategische activiteiten stopgezet. 

Dieter Schlosser (foto), CEO van SoftwareONE meldt over de halfjaarcijfers: “Gezien de uitzonderlijke omstandigheden in H1 2020, zijn we verheugd over het algemeen sterke resultaten te kunnen rapporteren met een versnelling in onze Solutions & Services-activiteiten. Ook benaderde onze aangepaste EBITDA-marge de middellangetermijndoelstelling van 35%, wat aantoont dat ons bedrijfsmodel aan het werk is. Ik ben trots op mijn SoftwareONE-collega's over de hele wereld en hoe we onze klanten hebben geholpen technologie en cloudoplossingen te gebruiken om met onzekerheid om te gaan en over te stappen naar een virtuele omgeving. Hoewel de algehele situatie van Covid-19 onvoorspelbaar blijft, lijdt het geen twijfel dat het bouwen van digitale mogelijkheden voor de toekomst van cruciaal belang zal zijn voor onze klanten. We blijven gefocust op investeringen in onze organisatie om deze groeimogelijkheid die voor ons ligt, te benutten."

Lees alles details hier.

Terug naar nieuws overzicht
Software