Unit4 bedrijfssoftware biedt Exact complementair partnerkanaal

19-09-2020 | door: Redactie

Unit4 bedrijfssoftware biedt Exact complementair partnerkanaal

De aankondiging door Exact en Unit4 van de overname door Exact van Unit4 bedrijfssoftware is een volgende grote stap in de consolidatie van vendoren in bedrijfsapplicaties voor financiële en ERP software. Partner Navigator heeft een analyse gemaakt van het partnernetwerk van deze bedrijven. En komt tot de conclusie dat er eerder sprake is van aanvulling dan van overlap. Exact kan dus maximaal profiteren van de nieuwe partners die het erbij krijgt.

Die aanvulling is al te zien wanneer de beide partnernetwerken naast elkaar worden gelegd. Slechts 8% van de bedrijven was al partner van beide spelers. "En kijkend naar de geografische spreiding van de Exact en Unit4 partners dan zien we ook een duidelijke aanvulling die de twee bedrijven in hun partnernetwerk bewerkstelligen door deze overname. Eigenlijk is alleen de regio zuidwest Nederland nog niet goed bereikt door deze nieuwe combinatie", zo meldt Partner Navigator.

"Qua omvang van bedrijf komen de partners van beide bedrijven aardig overeen. Er is geen sprake van structureel grotere bedrijven aangesloten bij de een of de andere vendor. En waar Exact partners een focus hebben op het MKB en wat minder op de middelgrote bedrijven hebben Unit4 partners dit nu juist op middelgrote bedrijven. Kortom ook hier is sprake van een behoorlijke mate van aanvulling op elkaars partnernetwerken. Deze analyse is uitgevoerd op de Partner Navigator database. Een database waarin alle 65.000 ICT bedrijven in Nederland gecategoriseerd zijn opgenomen", zo meldt Partner Navigator.

Terug naar nieuws overzicht
Software