IBM belicht roadmap rond zijn schaalbare Quantum Computing Technology

18-09-2020 | door: Witold Kepinski

IBM belicht roadmap rond zijn schaalbare Quantum Computing Technology

IBM-wetenschappers hebben op de IBM Quantum Summit uiteengezet hoe het bedrijf de quantum industrie vooruit helpt door tegen 2023 's werelds grootste en krachtigste quantumcomputer te bouwen. Als onderdeel van deze aankondiging onthulde IBM een stappenplan om de ruisgevoelige, kleine quantum systemen van vandaag te schalen tot de miljoen-qubit-systemen van de toekomst.

IBM ontwikkelt momenteel een suite van steeds geavanceerdere quantum processors, met een apparaat van 1.121 qubits gepland voor release in 2023. Om deze processor en toekomstige generaties IBM Quantum processors te ondersteunen, ontwikkelen we aangepaste besturingselektronica, infrastructuur en koelsystemen beter dan de nu beschikbare.

Het koelsysteem (foto) van 1,8 meter breed en 3 meter hoog is al in aanbouw voor deze processor van 1.121 qubits, de IBM Quantum Condor.

Naast dit koelsysteem is IBM andere componenten aan het ontwikkelen om plaats te bieden aan de Condor-processor. Deze ontwikkelingen helpen IBM in staat te stellen op een dag een quantum systeem van een miljoen qubits te bouwen. De 1000-qubit-markering is een fundamenteel omslagpunt waarop de industrie veel van de technische hindernissen die de huidige commerciële Quantum systemen beperken, zal hebben overwonnen en echte impact van deze systemen zal gaan zien zo meent IBM.

Lees meer over Condor in de blog van IBM Quantum VP Jay Gambetta: IBM's Roadmap For Scaling Quantum Technology.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter