Nieuwe NETGEAR switches voor audio en video over IP

18-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Nieuwe NETGEAR switches voor audio en video over IP

NETGEAR, leverancier van netwerkproducten, kondigt een de nieuwe M4250 serie switches aan. Deze zijn specifiek ontworpen voor de groeiende markt voor audio en video over IP (AV over IP).

De switches zijn onder meer voorzien van een nieuwe gebruikersinterface die is toegespitst op AV-gebruikers. "Tot nu toe hadden AV-professionals slechts een klein aantal geschikte opties voor netwerkswitches; ze moesten gebruik maken van IT-producten en leren hoe ze deze moesten laten werken - met veel frustraties als gevolg", zegt Arend Karssies, Regional Director Benelux. "NETGEAR heeft intensief samengewerkt met de Pro AV-wereld om de uitdagingen waar ze voor staan beter te begrijpen. Het resultaat is deze nieuwe AV-lijn van M4250-switches met out-of-the-box-functionaliteit en gebruikersinterface die uitsluitend is ontworpen met het oog op de AV Pro."

Audio Video Bridging

Een van de vele functies die in de nieuwe M4250-productlijn zijn ontworpen is volledige ondersteuning voor Audio Video Bridging (AVB), een industriestandaard voor het transporteren van content over een netwerk. AVB wordt meestal gebruikt wanneer er een zeer lage latentie nodig is, zoals bij live-optredens wanneer timing van cruciaal belang is. Alle switches uit de M4250 AV-lineup kunnen optioneel worden gelicentieerd voor AVB-ondersteuning.

De nieuwe AV switches hebben 8 tot 16 poorten met verschillende PoE+ (30W per poort) en Ultra90 PoE++ (90W per poort) opties. Er zijn ook mogelijkheden voor uplink bijvoorbeeld 1G uplink voor audio-installaties of stand-alone video-installaties, en 10G uplinks voor video-installaties op grotere schaal. De AV Line M4250-serie bevat ook 12-poorts multi-gigabit Ethernet en 1G/10G-fibermodellen met 16 poorten voor plug-and-play aggregatie in een volledig geautomatiseerd sternetwerk.

Ventilatoren uitschakelen

Via software is het mogelijk de ventilatoren uit te schakelen, indien de omgevingstemperatuur en Power-over-Ethernet (PoE) belastingen geschikt zijn voor een ventilatorloze werking van de M4250-switches. Voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen zoals conferentieruimten, opnamestudio's en installaties in en om huis biedt dit nieuwe mogelijkheden voor de inzet van de AV-lijnschakelaars.

De nieuwe AV-lijn van M4250-switches behoudt dezelfde out-of-the-box-functionaliteit als de M4300- en M4500-switches.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware