Apple maakt in iOS 14 andere standaard webbrowser en mailapps mogelijk

19-09-2020 | door: Redactie

Apple maakt in iOS 14 andere standaard webbrowser en mailapps mogelijk

Apple heeft deze week iOS 14 en iPadOS 14 uitgerold. Een belangrijke vernieuwing van de besturingssystemen voor iPhone en iPad is dat de gebruiker zelf kan kiezen welke browser en mailclient als standaardapp moet fungeren.

In het verleden kon op een iPhone of iPad uiteraard ook al gewerkt worden met andere surf- en mailtoepassingen. Denk maar aan Firefox, Chrome en Outlook. Maar wanneer de gebruiker buiten die apps op een weblink klikte of een nieuwe mail wilde opstellen, opende het besturingssysteem standaard Apples eigen browser Safari of e-mailprogramma Mail. Dat kan vanaf iOS 14 en iPadOS 14 anders worden ingesteld.

Apps hebben update nodig

Voorwaarde is wel dat ontwikkelaars van apps een update uitbrengen van hun toepassingen, zodat ze ook effectief gebruik kunnen maken van de mogelijkheid. De eerste updates zijn intussen een feit. Zo verschenen er de afgelopen dagen aangepaste versies van Microsoft Outlook, Microsoft Edge, Google Chrome en van DuckDuck Go, een alternatieve webbrowser met een 'privacyvriendelijke' zoekmachine.

Heb je iOS 14 of iPadOS 14 geïnstalleerd? Dan kan je je favoriete standaardapp als volgt opgeven: open de Instellingen, selecteer in de lijst met apps de gewenste toepassing, en klik op Standaard Browser-app dan wel Standaard Mail-app.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Mobility