Apple kondigt nieuwe iPad Air aan

De nieuwe iPad Air

Apple kondigt nieuwe iPad Air aan

De achtste generatie iPad

19-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Apple kondigt nieuwe iPad Air aan

Apple introduceert een nieuwe versie van de iPad Air. Nieuw zijn onder meer een groter scherm en een usb c-aansluiting. Touch ID is daarnaast verhuist naar de aan- en uitknop aan de zijkant. Ook de achtste generatie van de goedkopere Apple iPad is aangekondigd.

iPad Air

De iPad Air lijkt wat betreft vormgeving veel op zijn grotere broer: de iPad Pro. Ook is het 2020 model van de iPad Air net als de iPad Pro voorzien van een usb c-aansluiting. Dit maakt het mogelijk het apparaat op te laden met behulp van een 20W lader.

Het apparaat is voorzien van een 10,9 inch scherm en biedt een resolutie van 2360x1640 pixels. Ondanks het grotere scherm is de 2020 editie wat betreft afmetingen gelijk. Het apparaat wordt aangedreven door de A14 Bionic SOC met zes cores. Apple meldt dat de CPU 40% sneller is dan de A12 SOC uit de voorgaande generatie, terwijl de GPU 30% sneller is.

De iPad Air is voorzien van een 12 megapixel camera met een f1.8-lens, terwijl aan de voorzijde een 7 megapixel camera beschikbaar is. Apple meldt dat de camera onder meer bij weinig licht beter presteert dan voorgaande generaties.

Achtste generatie iPad

Ook de goedkopere versie van de iPad krijgt een update. De achtste generatie beschikt over een Lightning-aansluiting en behoudt het uiterlijk van de voorgaande editie. Ook de Touch ID-knop is ongewijzigd gebleven.

Hardwarematig is het apparaat wel vernieuwd. Zo is onder meer de A12-CPU die we kennen uit het vorige model iPad Air aanwezig. Deze is volgens Apple 40% sneller dan de A10 Fusion. Nieuw is ook dat de iPad compatibel is met het Smart Keyboard van Apple en de tweede generatie Apple Pencil. Zowel de nieuwe iPad Air als iPad draaien op iOS 14.

Beschikbaarheid

De iPad Air is vanaf begin oktober leverbaar vanaf 669 euro. De achtste generatie iPad is per direct leverbaar vanaf 389 euro.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility