Evolve IP gaat verder waar de rest stopt

Steven van Dijk, business development manager Evolve IP

19-09-2020 | door: Johan van Leeuwen
Deel dit artikel:

Evolve IP gaat verder waar de rest stopt

Evolve IP, een wereldwijd actieve cloudprovider en specialist in cloudcommunicatie, is in Nederland op allerlei manieren aan het groeien. Het partnerkanaal breidt zich uit, er worden nieuwe allianties gesloten en de eigen Microsoft Teams-integratie is zeer in trek. Volgens business development manager Steven van Dijk zit er nog meer in de pijplijn.

Evolve IP besloot een jaar geleden om stevig op het partnerkanaal in te zetten. “We zijn op dit moment heel actief met het aansluiten en onboarden van nieuwe private label- en channel partners”, geeft Van Dijk aan.

Brede scope
Evolve IP bevindt zich in een markt met veel concurrentie, maar toch vindt Van Dijk dat zijn bedrijf veel toevoegt. “We hebben een geschiedenis met IVR (Interactive Voice Response, red.) en contact centers en dat is de afgelopen jaren geëvolueerd tot een portfolio dat alles op het gebied van telecom omvat, van kantoortelefonie en unified communications tot connectivity en een integratie met Microsoft Teams. Dat alles doen we over de landsgrenzen heen. We zijn daardoor zeker niet één van de velen.”

Evolve IP richt zich daarbij op partners die, in ieder geval voor een deel, actief zijn bij mid- en grootzakelijke organisaties of bij klanten met behoeftes die anders zijn dan gemiddeld. “Wij maken het mogelijk om specifieke features en integraties te bieden die veel verder gaan dan alleen bellen en gebeld worden. Denk hierbij aan omni-channel contact centers met social engagement en kennisbankfunctionaliteit, de integratie van call control-functionaliteit in een CRM-applicatie en onze Teams Enterprise Voice oplossing. Het aantal vendoren dat zo’n brede scope aan kan bieden is beperkt en daarom vinden steeds meer partners ons. We hebben de technologie en een platform van topkwaliteit en zijn ook telecom operator. Mede daardoor kunnen we verdergaan waar de rest stopt. Dat is interessant voor partners die klanten met specifieke wensen hebben, maar ook voor partners die nu nog traditionele on premise telefooncentrales leveren, terwijl ze weten dat hun klanten daarna voor een cloudoplossing gaan kiezen. Ook partners met internationaal actieve klanten kiezen heel bewust voor ons. Zo kunnen we onze diensten bijvoorbeeld leveren in Europa met een local outbreak.”

Die channelpartners zijn vaak ICT- of juist telecomspecialisten die hun horizon willen verbreden. “Regelmatig gaat het om partijen die heel erg thuis zijn in bijvoorbeeld het leveren van VPN-verbindingen en die van hun klanten steeds vaker de vraag krijgen of ze ook VoIP-telefonie-leveren. Wij kunnen dat soort partners perfect bedienen.”

Integraties
De eindklanten zijn volgens Van Dijk grofweg op te delen in drie groepen. “Ten eerste, heel simpel, bedrijven die hun bedrijfstelefooncentrale vervangen willen hebben voor een VoIP-oplossing. Daarnaast zien we door de Corona-ontwikkeling een versnelde adoptie van Microsoft en Teams. Iedereen werkt ermee en wil dit nu ook gebruiken om mee naar buiten te bellen. Groep drie bestaat uit bedrijven met een contact center die daarvoor geen telefooncentrale gebruiken, maar dat doen vanuit bijvoorbeeld Salesforce, Microsoft Dynamics of Zendesk. Ze willen dat het allemaal geïntegreerd wordt. Wij bieden dan die platformintegratie. Eigenlijk is er ook nog een vierde groep: bedrijven die de combinatie zoeken. Die groep is het grootst.”

“Wij verwachten niet dat er over een aantal jaar nog losse telefooncentrales worden verkocht”, voorspelt Van Dijk. “Applicaties schuiven steeds meer in elkaar en bedrijven zoeken een totaaloplossing. Telecom wordt onderdeel van een groter geheel. Partners zien dat ook gebeuren, dus zoeken ze vendoren die de integraties bouwen en aanbieden.”

Complementaire oplossingen
Evolve IP sloot de afgelopen tijd veel nieuwe strategische samenwerkingen af. “We zoeken continu naar complementaire oplossingen die we geïntegreerd in de markt kunnen zetten. Onder andere met het Online Contactcenter, onze multichannel suite. We werken samen met OBI4Wan, het platform voor social engagement. Door die integratie kunnen we reacties in social media routeren richting een contact-center-agent. Ook werken we samen met Polly, kennismanagement software. Via de kennisbank van Polly krijgen gebruikers de informatie die ze nodig hebben om vragen te beantwoorden. Tot voorkort ging dat altijd via losse applicaties. Die integratie is heel interessant voor de gebruiker, want die kan allerlei kanalen veel effectiever combineren in één omgeving en alles wordt ook beter meetbaar. Ook is er een samenwerking met Verint/Monet voor de WorkForceManagement-oplossing. Door de inzet van WFM kan de bezetting van agents op het platform nog beter gepland worden. We zijn ook bezig met integraties met KCM, specialist in het opzetten van survey’s en met Nedap, dat een roosterapplicatie voor de thuiszorg aanbiedt. Voor alle integraties geldt dat we er samen met onze eigen contact center-oplossing, één geïntegreerd product voor de eindgebruiker van maken. Dit doen wij zelf met ons inhouse developers team.”

Van Dijk en zijn collega’s timmeren de laatste tijd ook aan de weg met een eigen integratie van Microsoft Teams met het Cisco Broadsoft voiceplatform. “Dat explodeert”, zegt hij. Dat komt uiteraard mede door de enorme vraag naar Teams in deze coronatijd. “Na corona zal het nieuwe werken wel intact blijven en bedrijven zullen dan vragen om integratie. Waarom nog een telefoontoestel ernaast houden als je alles ook binnen dezelfde interface kunt bundelen? Bedrijven die dit voorjaar, tijdens de piek van corona, voor tijdelijke oplossingen kozen, zoeken nu naar een structurele manier om medewerkers veel en effectief thuis te kunnen laten werken. Daar is onze integratie ideaal voor. Onze klanten gebruiken die oplossing, die we Teams Enterprise Voice noemen, als een telefooncentrale. Als er onverhoopt iets niet werkt, pakken wij het meteen in eigen beheer op. Een groot voordeel is dat de mensen in een organisatie die helemaal geen Teams nodig hebben omdat ze via een andere applicatie werken, bijvoorbeeld het contactcenter of de bedienpost, gewoon met de standaard telefonie-oplossing kunnen blijven bellen. Dat valt dan nog steeds binnen onze totaaloplossing. De IT’er hoeft daardoor geen drie verschillende oplossingen aan elkaar te knopen, omdat het allemaal in onze omgeving gecombineerd kan worden.

Nieuwe activiteiten
Ondertussen kijkt Evolve IP ook vooruit, het is bezig met een verdere uitbreiding van de activiteiten. “We komen binnenkort met een door onszelf ontwikkeld product dat Clearlogin heet, voor het verlenen van beveiligde toegang tot applicaties in een bedrijfsomgeving. Dat gaat, conform het nieuwe werken, via de browser, waardoor werknemers altijd en overal op het netwerk kunnen werken. Eind 2020 moet die applicatie live gaan.”

Daarnaast ontwikkelde het bedrijf ook OSSmosis, voor provisioning in Broadsoft. “Partners en hun klanten kunnen daarmee heel makkelijk, via de intuïtieve interface, aanpassingen doen, bijvoorbeeld als het gaat om openingstijden of het configureren van gebruikers. We kunnen dat opleveren in de huisstijl van de partner. We bieden daarbij ook meer gelaagdheid, speciaal voor partners die weer via een ander type partner aan eindklanten leveren. Standaard kan dat niet. Ook daarmee zetten we dus een stap extra.”

Auteur: Johan van Leeuwen

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud