Comstor helpt zijn resellers bij het bemachtigen van de MKB markt

Comstor helpt zijn resellers bij het bemachtigen van de MKB markt

19-09-2020
Deel dit artikel:

Comstor helpt zijn resellers bij het bemachtigen van de MKB markt

Of een MKB’er nu in puntpaprika’s of poppenhuizen handelt, hij heeft maar één doel: een succesvolle business draaien. De MKB’er wil zich daarom niet druk maken over routers of het draadloze signaal van zijn kantoor. IT moet gewoon werken. Punt.

De MKB-markt zoekt daarom een totaaloplossing voor IT. Dat pakket is gestroomlijnd en geeft zowel reseller als klant zekerheid. De klant wil probleemloos werken, maar heeft tegelijkertijd geen onbeperkt budget voor IT. Een balans tussen prijs en kwaliteit is daarom belangrijk. Gelukkig hoeft kwaliteit niet duur te zijn. Hier zijn drie redenen waarom een totaaloplossing de beste oplossing is voor het MKB.

1. Alles is op elkaar afgestemd

Als je klant maandagochtend zijn computer opstart, zit hij niet te wachten op een haperende internetverbinding. Hij wil zich focussen op zijn werkzaamheden en heeft IT-producten nodig die probleemloos werken – of dat nu om switching, wireless of beveiligingscamera’s gaat. Het grote voordeel van een totaaloplossing van één fabrikant – zoals de oplossingen van Cisco – is dat de producten op elkaar afgestemd zijn. Ze werken harmonieus samen. Dat voorkomt knelpunten en zorgt voor een stabiele IT-infrastructuur. Bovendien: door een totaaloplossing managed aan te bieden hoeft de klant geen systeembeheerder in te huren.

2. Zekerheid voor reseller en klant

Een totaaloplossing van één fabrikant levert dus niet alleen een stabiele IT-omgeving op, ook het beheer is gemakkelijker. Met een managed contract is technische hulp altijd binnen handbereik. Die support wordt veelal van afstand (in de cloud) geregeld. De vaste prijs van het contract geeft de klant bovendien duidelijkheid. Als hij een nieuwe werkplek nodig heeft, weet hij precies wat hij maandelijks bijlegt. Maar een totaaloplossing is niet alleen gunstig voor de klant. Door een pakket op maat te leveren, weet de reseller precies wat zijn klant in huis heeft. Het beheer kost hem minder tijd en problemen zijn sneller opgelost.

3. Het is een betaalbare oplossing

De MKB’er heeft geen oneindig budget voor IT, maar zit tegelijkertijd niet te wachten op technische uitdagingen. De balans tussen prijs en kwaliteit is daarom belangrijk. Het voordeel van een doorgewinterde fabrikant, zoals Cisco, is dat zij routing, switching en wireless al jaren in hun portfolio hebben. Een totaalpakket van Cisco staat voor ervaring en kwaliteit. Dat hoeft niet per se duur te zijn. Cisco Designed for Business heeft de voordelen van Cisco, maar is speciaal ontwikkeld voor het MKB. Comstor geeft registered resellers bovendien korting op de producten van Cisco Designed for Business. Zo kan elk IT-bedrijf zijn klanten een kwalitatief sterke, maar betaalbare totaaloplossing bieden.

Totaaloplossing op maat

De MKB-markt verwacht een gestroomlijnde IT-oplossing voor een gunstige prijs. Resellers moeten zich daarom comfortabel voelen bij de producten die zij klanten aanbieden. Het aanbod aan IT-producten is overweldigend.

Comstor adviseert resellers over de passende totaaloplossing voor hun klantenkring. Dit doen zij door de reseller te trainen op het Cisco Designed portfolio. De training bevat zowel theorie als praktijk, door middel van labs en klassikale training. Hierdoor voelt de reseller zich comfortabel om een passende oplossing aan te bieden.

Zo versoepelen alle processen: van leverancier tot eindklant.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB