Evalan introduceert IoT-bouwsteen BACE

22-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Evalan introduceert IoT-bouwsteen BACE

Het Amsterdamse IoT-bedrijf Evalan lanceert BACE, een nieuwe oplossing om apparaten te verbinden met de cloud. Apparaten, machines en sensoren die nu alleen lokaal gegevens verzamelen, kunnen met BACE op een veilige, eenvoudige én snelle manier worden verbonden met een dataplatform in de cloud. Hiermee kunnen organisaties hun digitale transformatie versnellen. BACE is in te zetten voor bestaande en nieuwe apparaten en biedt diverse extra opties.

Voor veel organisaties wordt data steeds belangrijker; voor operationele processen, beslissingen, kwaliteitsbewaking en nieuwe businessproposities. IoT-oplossingen kunnen gegevens verzamelen van apparaten, machines, instrumenten en sensoren die zijn verspreid naar afgelegen locaties. Dat is lastiger bij een installed base dan bij de uitrol van nieuwe apparaten. BACE lost dit op door met een laagdrempelige implementatie ook bestaande apparaten te verbinden met een dataplatform in de cloud. Met de realtime gegevens kunnen bijvoorbeeld storingen opgemerkt en verholpen worden. Met het slim verwerken van die gegevens kunnen die storingen ook voorspeld worden en is predictive maintenance mogelijk.

LTE-M
BACE bestaat uit een hardware module en een cloudapplicatie die via het 4G-netwerk zijn verbonden. Vanuit de cloudapplicatie wisselt BACE de data uit met ieder willekeurig dataplatform via een API. De hardware module kan worden aangesloten op een apparaat en via verschillende protocollen gegevens opvragen. Deze gegevens worden via een beveiligde verbinding binnen het LTE-M-netwerk naar de cloudapplicatie gestuurd. Operationele functies die nodig zijn bij het beheer van IoT-oplossingen, zoals software updates en inbedrijfstelling, zijn standaard onderdeel van de oplossing.

Extra opties
BACE biedt optionele functionaliteiten. Een aantal sensoren zijn geïntegreerd in de module, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en CO2. BACE kan worden ingesteld als lokale hub voor draadloze communicatie voor andere sensoren in de buurt via WiFi of Bluetooth. Tenslotte is een variant beschikbaar met ingebouwde RFID-scanner.

Gilian van Lenthe, product owner bij Evalan: “Vaak zijn bestaande apparaten, de installed base, veel lastiger te koppelen met een dataplatform dan nieuwe apparaten waar je connectiviteit meteen kunt inbouwen. Veel apparaten en machines gaan echter nog jaren mee, waardoor wachten op een moderne versie geen optie is. Dat is lastig als je als bedrijf toch stappen wil zetten in de digitale transformatie. Voor die situatie hebben we BACE ontwikkeld. Zo vermijden organisaties lange implementatietrajecten, hoge kosten en aanschaf van nieuwe apparatuur. Met BACE kunnen onze klanten hun digitale transformatie een kickstart geven en met datagedreven inzichten hun processen optimaliseren en nieuwe zakelijke mogelijkheden ontdekken. We zijn erg benieuwd welke kansen gebruikers met BACE zullen benutten.”

Terug naar nieuws overzicht