Philips Monitors kondigt uitbreiding pc-gamingportfolio aan

21-09-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Philips Monitors kondigt uitbreiding pc-gamingportfolio aan

MMD, display-specialist en merklicentiepartner voor Philips-monitoren, kondigt de E-Line-gamingmonitor aan; een nieuwe serie voor zowel jongere als zelfstandige gebruikers die de beste eigenschappen, design en prestaties nodig hebben voor studeren, werken en gamen.

Gezien de consistente en indrukwekkende groei van de videogame-industrie, kon Philips de behoefte aan innovatieve en presterende producten die design kunnen combineren met essentiële functies niet negeren. Alles in deze serie is erop afgestemd om een probleemloze en zo vermakelijk mogelijke ervaring te garanderen. Daarnaast staat het ontwerp perfect bij elk interieur en past het bij ons dagelijks leven.

"Met onze start in het pc-gamingsegment ontwikkelen we een uniek premiumaanbod dat de consument zal overtuigen, niet alleen met kwaliteit en de beste presterende functies, maar ook met ontwerp en concept", aldus Stefan Sommer, Director Marketing & Business Management in Europa bij AOC International Europe en MMD Monitors & Displays. “Deze belangrijke stap is gezet om aan de vraag van de consument te voldoen: jongeren willen één product dat bij alle taken past; van studeren tot films kijken en games spelen. Dat gezegd hebbende, houden jongeren ook altijd het budget in de gaten. Millennials zijn daarentegen meer gefocust op design en innovatieve functies. We lanceren deze nieuwe lijn om aan beide doelstellingen te voldoen.”

De eerste monitoren van de nieuwe E-Line zijn de Philips 242E1GAJ-monitor (23,8-inch/ 60,5 cm diag.) en de Philips 272E1GAJ-monitor (27-inch / 68,6 cm).

Het volledige pakket
De Philips 242E1GAJ-monitor en de Philips 272E1GAJ-monitor hebben een 16:9 Full HD-display voor gedetailleerde beelden en VA LED-displays die een extra brede kijkhoek van 178/178 graden mogelijk maken. Ook in het gekozen ontwerp is er gedacht aan het visuele aspect: hun 3-zijdige frameloze ontwerp geeft het gevoel van een nog groter scherm. Al deze eigenschappen zorgen voor een goede ervaring voor standaard kantoortoepassingen, maar zijn vooral geschikt voor veeleisende grafische toepassingen, web browsing, foto's, films en gaming. Om het af te maken zijn de nieuwe 24-inch en 27-inch monitoren voorzien van een paar hoogwaardige stereo-speakers die in een displayapparaat zijn ingebouwd.

Entertainment met meerdere opties
De E-Line levert een naadloze ervaring door de verversingsfrequenties van 144Hz, waardoor het schermbeeld tot 144 keer per seconde opnieuw wordt getekend. Dat is 2,4 keer sneller dan een standaard scherm. Zo'n snel reagerende monitor is cruciaal bij competitief gamen; hij levert een volledig scala aan belangrijke beelden op het scherm en toont bewegingen van de vijand in zeer vloeiende bewegingen, waardoor ze een gemakkelijker doelwit zijn. Bovendien elimineert de snelle respons van 1 ms MPRT (motion picture response time) effectief smearing en motion blur en levert het scherpere en nauwkeurigere beelden om jouw game-ervaring te verbeteren. De Philips 242E1GAJ-monitor is verrijkt met AMD FreeSync Premium en biedt een gameplay-ervaring zonder tearing.

Om de ervaring nog beter te maken, zijn de nieuwe Philips-gamedisplays voorzien van een snel toegankelijke OSD die is afgestemd op gamers en meerdere standen biedt om de uitdagingen waarmee ze op het scherm worden geconfronteerd beter te ondersteunen en te ervaren. Hierdoor kunnen gebruikers altijd de beste game-ervaring krijgen met hun monitoren, die zich nu nog meer kunnen aanpassen aan de game die ze spelen.

De E-Line-gamingmonitor is voorzien van Ultra Wide-Color-technologie, die een breder spectrum aan kleuren levert voor een superieur beeld, waardoor media-entertainment, beelden en zelfs productiviteit levendiger worden. Dankzij SmartContrast, passen deze monitoren automatisch kleuren aan en regelen ze de intensiteit van de achtergrondverlichting. De E-Line is ook voorzien van de Flicker-Free-technologie voor meer kijkcomfort en de LowBlue-modus voor oogvriendelijke productiviteit.

De Philips 242E1GAJ-monitor is vanaf nu verkrijgbaar, de Philips 272E1GAJ-monitor is vanaf half oktober verkrijgbaar met een adviesprijs van € 179,- en € 219,-.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware