VAST Data vereenvoudigt lokale storage

22-09-2020 | door: Hans Steeman

VAST Data vereenvoudigt lokale storage

Het Israëlisch/Amerikaanse bedrijf VAST Data is sinds de oprichting in 2016 actief als storage provider en heeft als missie ”On-premises infrastructure must be as simple as public cloud”. Renen Hallak, de CEO en oprichter van VAST Data, is zeer tevreden over de voortgang die met het product gemaakt wordt en verwacht binnen 2 jaar als bedrijf al winstgevend te zijn. VAST Data is sinds 2019, na ruim twee jaar ontwikkelen, uit de Stealth-mode gekomen en nu staat het product met versie 3.0 stabiel in de markt.

De belangrijkste investeerders in VAST Data zijn Dell Technologies en Goldman Sachs. Renen Hallak: “Als we de markt van nu bekijken dan zien we dat de klanten eigenlijk altijd voor flash-technologie kiezen en eisen dat de lokale storage (on-premises) net zo eenvoudig te gebruiken en beheren is, als cloud opslag”.

De workloads, zeker voor geautomatiseerde toepassingen, vereisen een zeer snelle toegang tot de opgeslagen data. De optimalisatie daarvan kan met kunstmatige intelligentie (AI) gerealiseerd worden. VAST Data levert om aan de marktwens tegemoet te komen een all-flash array met een capaciteit tot maximaal 15 Petabyte (PB).

VAST Storage is universeel inzetbaar en ondersteunt de verschillende opslagvormen zoals object en NAS. Door de architectuur van het VAST Dataconcept, geeft een groei in volume (meer nodes) ook een aanzienlijke verbetering in de performance. Het belangrijkste voordeel van deze architectuur is dat alle intelligentie van de controller ligt in de gecontaineriseerde (op basis van Kubernetes) opslagservers. De architectuur heeft de naam DASE (ge-disaggregeerd en alles gedeeld) waardoor een schaalbaar en robuust systeem ontstaat. De opslag komt voor rekening van hybride NAND-flash QLC/3DxPoint units die aangesloten zijn via NVMe over fabrics. Door het slimme design is er binnen het concept geen oost-west-verkeer en dat levert daardoor een lineaire schaalbaarheid op. Een cache ontbreekt ook, alles is real time. Het hart wordt gevormd door Docker containers die klanten in hun eigen container omgeving kunnen installeren. Het resultaat een dynamische state less architectuur

Volgens Jeff Denworth, vice president van producten, is de latency (vertraging) tussen servers en massaopslag altijd minder dan 10 microseconden. De ondersteunde protocollen lopen uiteen van NFS tot S3 en SMB.

Door: Hans Steeman

 

Terug naar nieuws overzicht