Redactie - 21 september 2020

Veeam EMEA ProPartner Program is uitgebreid

Veeam EMEA ProPartner Program is uitgebreid image

Veeam Software, speler in back-up-oplossingen voor Cloud Data Management, kondigt nieuwe verbeteringen aan binnen zijn ProPartner Network voor Value-Added Resellers (VAR's) in EMEA. Door meer betrokkenheid van actieve partners in de hele regio te stimuleren, zullen de nieuwe competenties partners belonen en beter ondersteunen bij het tegemoetkomen aan de veranderende behoeften van klanten, hen helpen specialist te worden in hun markt en concurrentievoordeel te behalen.

Terwijl digitale transformatie hoog op de agenda blijft staan bij EMEA-bedrijven, verbreden partners hun portfolio's en worden ze strategische, digitale adviseurs voor hun klanten. Nu bedrijven hun Return on Investment (ROI) willen maximaliseren, komen er steeds meer abonnementgebaseerde IT-modellen die de CapEx-investeringen vervangen. Partners passen hun bedrijfsmodellen aan om abonnementen te verkopen, of services te verkopen van Cloud Service Providers (CSP's).

Om partners bij deze overgang te ondersteunen, heeft Veeam zijn ProPartner Network verbeterd zodat Platinum, Gold, Silver en Registered partners allemaal op de juiste manier worden ondersteund en beloond. Hiermee is een zeer partnervriendelijk programma ontstaan. Via een op punten gebaseerd systeem beloont Veeam partners voor het succesvol doorlopen van de nieuwe competenties binnen het programma. De voordelen van dit programma evolueren, maar in eerste instantie worden verdiende punten omgezet in incentivekortingen, een gratis deelname aan de Veeam Certified Engineering (VMCE)-partnertraining of gratis deelname aan bijvoorbeeld VeeamON 2021.

"Veeam's go-to-market-strategie is 100% channel-gericht en dit geeft onze partners een belangrijke positie binnen Veeam”, zegt Robert Jan Dullaart (foto), Director Channels Benelux bij Veeam. “Via ons simpele en flexibele ProPartner Network stellen we partners in staat hun klanten beter te bedienen en strategische relaties met hen op te bouwen. De eisen, alsook de IT-omgevingen van klanten, worden steeds complexer. Om hier goed op in te spelen, is een Cloud Data Management-strategie vereist, alsmede uitgebreide kennis van de Veeam-oplossingen.”

Uit het Veeam 2020 Data Protection Trends Report blijkt dat bijna een derde (30%) van de wereldwijde organisaties zich momenteel in de vroege stadia van de implementatie of planning van digitale transformatie bevindt. Bijna de helft (47%) van de EMEA-respondenten geeft echter aan dat een gebrek aan IT-skills of -expertise hun organisatie verhindert of heeft verhinderd ermee door te gaan. Hier ligt dus een mogelijkheid voor VAR's om bij te scholen en het verlengstuk te worden van de IT-teams van hun klanten. Het verbeterde ProPartner Network van Veeam helpt partners hun vaardigheden binnen het Veeam-portfolio te vergroten, hun kennis van Veeam’s integratie met Technology Alliance Partners uit te breiden en aanvullende technische vaardigheden te ontwikkelen om professionele, waardevolle diensten te leveren.

De belangrijkste verbeteringen aan het Veeam ProPartner Network voor VAR's omvatten de introductie van verschillende nieuwe competenties:

Enablement: partners met een hogere certificering zijn beter uitgerust om complexere klantimplementaties te leveren, meer diensten met toegevoegde waarde aan te bieden, zich aan te passen aan veranderende bedrijfsbehoeften en nieuwe inkomsten te identificeren om hun bedrijf te laten groeien. Deze competentie beloont partners voor het vergroten van hun verkoop- en technische expertise en het behalen van aanvullende certificeringen voor Veeam Certified Engineer (VMCE), Veeam Sales Professional (VMSP), Veeam Technical Sales Professional (VMTSP) en Veeam Certified Architect (VMCA). Bij Registered en Silver ProPartners met minimaal één door VMCE getraind en gecertificeerd persoon, is bijvoorbeeld een gemiddelde, nieuwe deal 27% hoger dan bij ongetrainde partners. Voor Gold en Platinum ProPartners geldt dat degenen die hoger zijn opgeleid dan het compliance-niveau van hun programma, de gemiddelde nieuwe deal 41% hoger is dan degenen die zijn opgeleid om net te voldoen aan de eisen.

Terugkerende verkopen: klanten eisen portabiliteit, flexibiliteit en beschikbaarheid als het gaat om hun Cloud Data Management-oplossingen en Veeam beloont partners die bedrijven ondersteunen bij de overstap naar abonnementsgebaseerde IT-services.

Snelheid: Veeam zet zich in om partners te helpen hun bedrijf sneller te laten groeien door inkoopprocessen te stroomlijnen, nieuwe klantsegmenten te bereiken en betere up- en cross-sell mogelijk te maken. Hierdoor kunnen partners diepere relaties met hun klanten opbouwen.

“De verbeteringen aan het Veeam ProPartner Network zullen de partners van het bedrijf ondersteunen en belonen bij het aanpakken van digitale transformatie-trends rond cloud en flexibel gebruik. Partners breiden hun aanbod uit om aan deze behoeften te voldoen en Veeam's nieuwe competenties belonen partners die investeren in cloudbeheermogelijkheden en die op abonnementen gebaseerde oplossingen verkopen. Dit is een geweldig voorbeeld van het belonen van partners voor het juiste gedrag", aldus Steve White, VP WW Channels & Alliances bij IDC.

Meer informatie over het Veeam ProPartner Network is te vinden op: https://www.veeam.com/propartner.html

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!