Security evangelist Eddy Willems kondigt cyberthriller over moorddadig computervirus aan

Eddy Willems

Security evangelist Eddy Willems kondigt cyberthriller over moorddadig computervirus aan

Alain Dierckx

22-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Security evangelist Eddy Willems kondigt cyberthriller over moorddadig computervirus aan

Eddy Willems, security evangelist bij G DATA CyberDefense AG, kondigt een cyberthriller aan over een moorddadig computervirus. Het boek ‘Het Virus’ is een fictief verhaal dat Eddy Willems samen met auteur Alain Dierckx heeft geschreven op basis van zijn ervaringen als security specialist. Eerder publiceerde Willems educatieve boeken als: ‘Cybergevaar’ (2013 België/Nederland), ‘Cybergefahr’ (2015 Duitstalige regio) en ‘Cyberdanger’ (2019 wereldwijd).

Het Virus gaat over Europolinspecteur Lara Hartman en communicatieverantwoordelijke Frank Willems. Samen starten zij een klopjacht om cybercriminelen op te sporen die een zelfrijdende auto hebben gehackt en ontregeld, met een dodelijke crash tot gevolg. Alles lijkt te wijzen op een gevaarlijk computervirus. Er volgt een race tegen de klok om een antivirus te vinden dat het kwaad kan stoppen.

'Iedereen helaas wel eens te maken met cybercrime'

Willems is een wereldwijde erkende cyber security expert. Hij is security evangelist bij G DATA CyberDefense AG. In 2013 publiceerde hij Cybergevaar, dat nadien ook in een Duitse en een Engelse versie verscheen. “Ik had nooit verwacht dat cybercrime zo’n grote vlucht zou nemen, toen ik ruim dertig jaar geleden de eerste AIDS ransomware diskette kraakte”, aldus Eddy Willems. “Inmiddels is er veel gebeurd en heeft iedereen helaas wel eens te maken gehad met cybercrime. In dit boek probeer ik op een fictieve manier te omschrijven wat er zou kunnen gebeuren als cybercriminaliteit op deze manier blijft toenemen. Daarnaast hoop ik met dit boek lezers inzicht te geven in de cyberdreigingen die momenteel spelen in onze maatschappij.”

Dierckx werkt als manager en communicatieadviseur bij digitaliseringsprojecten. Als copywriter adviseert hij ook beginnende ondernemers bij hun communicatie. Eerder publiceerde hij al drie spannende romans. Dierckx: “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het schrijven van misdaadromans. Toen ik Eddy interviewde over zijn boek ‘Cyberdanger’ had ik al twee misdaadromans geschreven maar toch ging er een nieuwe wereld voor mij open. De ervaringen van Eddy hebben we proberen te verwerken in dit boek. Ik denk dat het boek erg onthullend is voor lezers omdat het een goed beeld geeft van deze digitale schaduwwereld vol geheimen.”

Het boek is per direct verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels voor de adviesprijs van € 20,99. Op vrijdag 25 september vindt om 10.30 uur een gratis webinar over het boek plaats. Inschrijven kan hier.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security