Adesso integreert AI bedrijfsprocessen

Jan Heuker, adesso

22-09-2020 | door: Redactie

Adesso integreert AI bedrijfsprocessen

adesso Nederland gaat organisaties helpen bij het naadloos integreren van kunstmatige intelligentie in hun bedrijfsprocessen. Het Duitse moederbedrijf heeft een eigen methode ontwikkeld voor het op een voorspelbare manier realiseren van grootzakelijke IT-systemen met naadloos geïntegreerde AI-componenten. Die werkwijze introduceert adesso nu op de Nederlandse markt, waarbij de focus in de eerste plaats ligt op de financiële sector.

adesso is een Duitse organisatie met ruim 4.300 medewerkers en 33 vestigingen in acht Europese landen, waaronder Zwitserland, Spanje, en sinds medio 2019 Nederland. Jan Heuker, directeur van de Nederlandse vestiging, ziet voldoende kansen om de dienstverlening van adesso bij Nederlandse bedrijven: “Nog steeds falen heel veel Nederlandse IT-projecten of ze vallen veel te duur uit,” zegt Heuker. “Zo gaan er jaarlijks miljarden verloren. adesso bouwt al twintig jaar IT-systemen in tal van industrieën voor grote internationale klanten. Door de uiterst betrouwbare methode, die we op basis hiervan ontwikkelden, zijn de looptijden en het succespercentage van onze projecten uiterst voorspelbaar. Verder geven wij na de oplevering van onze software een unieke kwaliteitsgarantie, waarbij we tot tien jaar na de aanschaf nog bugs oplossen.”

Daarnaast heeft adesso zich de laatste jaren sterk gespecialiseerd in nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie, Internet of Things en Cloud oplossingen. Heuker: “Wij hebben veel ervaring bij in het naadloos integreren van technologieën als AI in de bedrijfsprocessen. Wij zien dat onze bestaande klanten hun efficiëntie hiermee aanzienlijk verhogen. Die kennis brengen we graag naar de Nederlandse markt, samen met een stukje Duitse degelijkheid.”

Effecten van de coronacrisis

Om je activiteiten als IT-dienstverlener grotendeels tijdens de coronacrisis te starten, is volgens Heuker niet ideaal, maar het biedt ook kansen. “Uit cijfers van het CBS blijkt dat nog relatief weinig Nederlandse bedrijven hun bedrijfsvoering in hoge mate of volledig gedigitaliseerd hebben,” zegt Heuker. “Dat is een handicap als je optimaal wilt blijven functioneren tijdens de huidige crisis. Ze zoeken daarom naar een manier om hun digitalisering te versnellen. adesso is daarvoor een uiterst betrouwbare partner.”

Die betrouwbaarheid heeft het bedrijf te danken aan de zeer sterke reputatie die het sinds de oprichting in 1997 heeft opgebouwd. In de loop der jaren werkte adesso voor talloze organisaties in vrijwel alle marktsectoren en ontwikkelde gaandeweg duizenden eigen softwareoplossingen waarmee het zijn IT-projecten aanzienlijk kan versnellen.

“In Nederland ligt onze primaire focus op de financiële sector,” besluit Heuker. “Zo werken we onder andere al voor een aantal Nederlandse grootbanken. Wij realiseren op maat gemaakte IT-oplossingen die deze bedrijven optimaal ondersteunen bij het aangaan van hun eigen specifieke uitdagingen. De huidige crisis is een extra uitdaging, maar met een goede digitale strategie en de juiste aanpak kan een organisatie zowel deze crisis overwinnen als zichzelf klaarstomen voor toekomstige groei en innovatie.”

Terug naar nieuws overzicht