HMD Global presenteert wereldwijde roaming SIM-oplossing voor IoT en 5G-smartphone

De Nokia 8.3 5G

24-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HMD Global presenteert wereldwijde roaming SIM-oplossing voor IoT en 5G-smartphone

HMD Global kondigt HMD Connect Pro aan, een wereldwijde roaming SIM-oplossing voor IoT en zakelijk gebruik. Met HMD Connect Pro kunnen bedrijven simkaarten centraal beheren, beschikken zij over veilige connectiviteit en krijgen zij te maken met transparante kosten. De introductie van HMD Connect Pro geeft verder vorm aan de groei naar een gecombineerd hardware- en dienstenbedrijf. Tevens laat HMD Global weten dat de Nokia 8.3 5G beschikbaar is.

HMD Connect Pro helpt bedrijven smartphones en andere apparaten wereldwijd verbonden te houden. De holistische service is gericht op organisaties die op zoek zijn naar veilige en transparante wereldwijde roaming-dekking. De service biedt gecentraliseerd SIM-beheer, wat zorgt voor kostenbeheersing en fraudepreventie met veilig gerouteerde real-time informatie over datagebruik, live diagnostiek en probleemoplossing. Daarnaast biedt HMD Connect Pro flexibiliteit en een SIM-beheerconsole tegen transparante tarieven.

Flexibele wereldwijde connectiviteit

Met meer dan 600 netwerken in meer dan 160 landen biedt HMD Connect Pro mondiale dekking. De 4G / LTE-ondersteuning, samen met 2G en 3G waar nodig, voldoet aan de connectiviteitsbehoefte voor zakelijk gebruik of IoT-implementatie.

De flexibele ‘pay-as-you-go’ roaming biedt met volledige transparantie over kosten en concurrerende prijsmodellen de zekerheid over onkosten. Klanten betalen alleen voor wat ze gebruiken. De service is aanpasbaar aan zakelijke behoeften en biedt organisaties zo flexibiliteit.

Gecentraliseerd SIM-beheer

De browsergebaseerde beheerconsole biedt IT-professionals centrale controle over de volledige HMD Connect Pro SIM-vloot. De console geeft controle op SIM-kaartniveau, zowel voor actieve als opgeschorte kaarten. Gebruikers kunnen deze beheren ongeacht de locatie van de simkaart, zowel één voor één als gegroepeerd.

De console kan aangepast worden naar wens door bijvoorbeeld:

  • Het instellen van triggers, acties en notificaties rondom belangrijke zaken.
  • Live diagnostiek voor systeemoverzicht en eenvoudige probleemoplossing op elk moment.
  • Het activeren of onderbreken van elke unieke simkaart met slechts een simpele klik, zonder inmenging door de gebruiker. Het IMEI-slot stuurt een melding als de simkaart in een ander device wordt geplaatst.

5G smartphone

Daarnaast introduceert HMD de Nokia 8.3 5G, de eerste wereldwijd werkende 5G Nokia-smartphone. Het is de eerste smartphone die gebruik maakt van Qualcomm’s 5G RF Front-end module-oplossing, als onderdeel van het Qualcomm Modulaire Platform. De Nokia 8.3 5G brengt daardoor meer dan 40 verschillende RF-componenten samen in één module en is geschikt voor 5G-frequentiebanden van 600 hmz tot 3,8 GHz. Nokia 8.3 5G is onderdeel van het Android Enterprise Recommended programma met drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates.

“Security staat centraal bij alles wat we doen bij HMD Global. Veilige hardware en software, beveiligde services voor consumenten en nu beveiligde services voor onze zakelijke klanten. De introductie van HMD Connect Pro bouwt ons service-aanbod verder uit, als onderdeel van de bedrijfstransformatie naar een aanbieder van mobiele apparaten én diensten. We bieden een bijna grenzeloze wereldwijde roaming-ervaring voor zakelijke klanten, waarbij security en gebruiksgemak voor zowel IT professionals en eindgebruikers voorop staan”, zegt Stefan De Clerck, General Manager bij HMD Global Benelux.

“Onze zakelijke klanten kunnen geen risico's nemen op het gebied van security of functionaliteit. Met HMD Connect Pro geven we bedrijven een veilige en betrouwbare oplossing waarop ze kunnen vertrouwen. En dankzij de lancering van Nokia 3.4 en de Nokia 8.3 5G groeit ons Android Enterprise Recommended-portfolio uit tot een totaal van 20 verschillende veilige smartphones waardoor onze klanten meer keuze hebben dan ooit tevoren."

Prijs en beschikbaarheid

HMD Connect Pro is vanaf oktober 2020 beschikbaar voor ondernemingen en wederverkopers in onder meer Nederland. De Nokia 8.3 5G is vanaf 9 oktober in Nederland verkrijgbaar en wordt geleverd in Polar Night. Het apparaat is beschikbaar vanaf 579 euro.

Terug naar nieuws overzicht
Security