Redactie - 24 september 2020

Witte Huis komt met wetsvoorstel voor aanscherping regels social media

Een Amerikaanse wetsvoorstel die social media meer verantwoordelijkheid geeft voor content die gebruikers plaatsen is naar het Amerikaanse Congres gestuurd. Het voorstel scherpt de regels aan en verplicht social media-bedrijven onder meer transparanter te zijn over content die zij verwijderen.

Het gaat in het specifiek om sectie 230 van de Communications Decency Acy, die bepaalt dat internetbedrijven niet aansprakelijk zijn voor handelingen van hun gebruikers op hun platform. Een voorbeeld hiervan is illegale of schadelijke content die gebruikers op social media-platformen plaatsen. De Amerikaanse overheid wil de verantwoordelijkheid van social media-bedrijven op dit vlak vergroten.

Onder meer de Amerikaanse president Donald Trump uitte eerder kritiek op de wetgeving. Zo zou de wetgeving social media-bedrijven te veel juridische bescherming bieden. Onder meer social media-bedrijf Twitter ligt al enige tijd in de clinch met Trump. Het bedrijf plaatste bij verschillende tweets van Trump waarschuwingen en verborg deze tweets.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!