Itium investeert in PlanPower online planningstool voor medisch specialisten

24-09-2020 | door: Redactie

Itium investeert in PlanPower online planningstool voor medisch specialisten

De Oracle experts Itium en PlanPower bundelen hun krachten. Dit doen ze met als doel de online planningstool PlanPower te implementeren bij zorgorganisaties en medisch specialisten. De tool wordt op dit moment al gebruikt in meerdere grote ziekenhuizen. Het team van PlanPower ontwikkelde de basis van de tool, waarmee roosters in de zorgsector sneller en efficiënter samengesteld kunnen worden. Met de investering van Itium is het mogelijk de informatievoorziening over planning, bijvoorbeeld binnen ziekenhuizen, nog verder te verbeteren.

‘In PlanPower komt onze technische expertise samen met de ervaring van medisch specialisten. We zien dat veel grote organisaties, zoals ziekenhuizen, baat hebben bij dit product en gaan daarom graag aan de slag met de doorontwikkeling.' legt Learco Brizzi, CEO bij Itium uit. Bauke den Otter, mede-oprichter van Itium vult aan: ‘Het is een goede match en past precies bij wat Itium al meer dan 20 jaar doet, het realiseren van gebruiksvriendelijke applicaties. Door data goed te benutten kunnen we processen vele malen efficiënter inrichten en veel tijd besparen. We hebben hier al heel veel klanten mee geholpen, van telecom tot NZA.’

Automatisch plannen van diensten
PlanPower is een tool waarin medisch specialisten en roosteraars samen kunnen werken. Het is mogelijk om dienstregels toe te passen, vakanties in te voeren en ook na het publiceren van een rooster kunnen nog wijzigingen doorgevoerd worden. Je kunt als beheerder de tool zo inrichten dat het past bij jouw specifieke situatie en daardoor geeft de PlanPower-app artsen in één opslag de nodige informatie over de dagelijkse planning. Dit is het resultaat van jarenlange ervaring en het bijschaven van het AI algoritme achter de tool.

Complexe roosters voor ziekenhuizen
‘Toen we voor een groot ziekenhuis in Nederland een roostersysteem maakten, ervaarden we hoe complex dit is. De medisch specialist houdt vele borden in de lucht, draait spreekuur, gaat naar de SEH, heeft een OK en heeft met regelmaat ’s avonds en ’s nachts dienst. Daartussen moet voldoende rust zitten. Dit hebben we in PlanPower verwerkt. Door de samenwerking met Itium kunnen we het systeem verder uitbreiden en optimaliseren, zodat nog meer medewerkers in de zorg hiervan kunnen profiteren.’ legt Michiel de Haas van PlanPower uit.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg, Software
Software