HPE rondt overname van SD-WAN specialist Silver Peak af

25-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE rondt overname van SD-WAN specialist Silver Peak af

Hewlett Packard Enterprise (HPE) maakt bekend de overname van SD-WAN bedrijf Silver Peak te hebben afgerond. Silver Peak wordt onderdeel van Aruba, dat eveneens onderdeel uitmaakt van Hewlett Packard Enterprise.

De overname versterkt Aruba Edge Services Platform en ondersteunt de enterprise-cloudtransformatie met een edge-to-cloudnetwerkoplossing. Deze oplossing dekt alle aspecten van vast netwerk, WLAN en WAN. HPE verwacht dat de combinatie leidt tot significante omzetkansen en helpt zowel de omzet als marges in het Intelligent Edge segment te vergroten. HPE betaalt 925 miljoen dollar, omgerekend 814 miljoen euro, voor Silver Peak.

Keerti Melkote, president of Intelligent Edge voor Hewlett Packard Enterprise en oprichter van Aruba Networks: “Ik ben zeer trots om het Silver Peak-team te verwelkomen in de Aruba-familie. Doordat de hybride werkplek continu verandert, zijn bedrijven op zoek naar manieren om connectiviteit uit te breiden naar andere locaties en om veilig thuiswerken mogelijk te maken. Door de geavanceerde SD-WAN-technologie van Silver Peak te combineren met Aruba’s oplossingen op het gebied van SD-Branch en thuiswerken, kunnen klanten hun WAN-implementaties en implementaties op vestigingen vereenvoudigen. Op die manier ondersteunen ze thuiswerkers, worden ze een cloud-connected gedistribueerd bedrijf en veranderen ze de bedrijfsvoering zonder negatieve impact.”

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Software