VMware: Bedrijfscontinuïteit en flexibiliteit zijn cruciaal

Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux VMware

VMware: Bedrijfscontinuïteit en flexibiliteit zijn cruciaal

25-09-2020 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

VMware: Bedrijfscontinuïteit en flexibiliteit zijn cruciaal

Bij het uitbreken van de coronacrisis was het noodzakelijk om snel een aantal zaken op het gebeid van technologie te regelen, bijvoorbeeld rond werken op afstand. Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux van VMware, vertelt hoe de afgelopen maanden verlopen zijn. En hij kijkt optimistisch vooruit naar de toekomst, waarin vooral flexibiliteit, innovatie en een stevig digitaal fundament de sleutels zijn tot succes.

“Toen de wereld half maart ineens abrupt tot stilstand kwam was iedereen aanvankelijk verrast, en natuurlijk bezorgd om zijn eigen gezondheid”, zegt Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux van VMware. “Maar wij zijn eigenlijk al heel snel met onze klanten gaan spreken hoe wij ze kunnen helpen met de continuïteit van hun bedrijfsvoering.”

“Voor sommige bedrijven betekende dit dat zij ineens op grote schaal digitale werkplekken moesten faciliteren. Dat leverde aanvankelijk nogal wat performance-problemen op: haperende videoverbindingen, knipperende beeldschermen. Daar kwam bij dat de bedrijven er ook voor moesten zorgen dat het thuiswerken over beveiligde verbindingen kon plaatsvinden.”

Suite

De Business Continuity Suite van VMware biedt bedrijven een oplossing voor het snel en veilig realiseren van digitale werkplekken. “Onze klanten reageerden daar heel positief op. En het was mooi om te zien dat wij, mede door een aantal recent gedane acquisities, in staat waren om snel met een volledige oplossing te komen om grote hoeveelheden mensen efficiënt en veilig op locatie te kunnen laten werken.”

Ondanks de uitbraak van corona en het plotselinge thuiswerken heeft de economie toch grotendeels kunnen doordraaien. “Natuurlijk zijn er zeker sectoren die flinke klappen hebben gekregen. Maar ander sectoren, zoals het onderwijs, de gezondheidszorg en natuurlijk de online retailers, hebben bewezen dat je al thuiswerkend toch echt kunt doordraaien.”

Voorwaarde

Een voorwaarde om daarin succesvol te zijn is echter wel dat je als bedrijf digitaal bent voorbereid. “Op dit moment zijn we bij VMware veel bezig met het ondersteunen van bedrijven in dit nieuwe normaal. We helpen hen om weerbaar te worden door middel van het doorvoeren van digitale innovatie.”

Juist omdat technologie vandaag de dag vaak aan de basis ligt van zakelijk succes zouden managers idealiter technologie in hun DNA moeten hebben om succesvol te zijn. Eigenlijk zouden leidinggevende functies, zoals die van CEO, moeten worden bekleed door mensen met een echt technologische achtergrond, zoals app- of softwareontwikkelaars. Uit een recent onafhankelijk onderzoek dat in opdracht van VMware is uitgevoerd door Vanson Bourne, blijkt namelijk dat dergelijke bedrijven succesvoller zijn dan andere.

Bedrijfssuccessen

“Uit het onderzoek van Vanson Bourne blijkt onder meer dat 71 procent van de bedrijfsleiders in EMEA gelooft dat ‘technologisch geïnformeerd leiderschap’ zorgt voor bedrijfssuccessen. Dit betekent dat bedrijfsleiders over de hele wereld nu een balans moeten vinden tussen flexibiliteit om hun huidige en toekomstige bestaan te garanderen, innovatie om hun concurrentievoordeel te vergroten en verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat technologie zorgt voor betere bedrijfsresultaten en sociale impact.”

“Om succesvol te zijn moet je slim en snel kunnen handelen en reageren. Kortom, je hebt leiders nodig die verantwoordelijkheid willen nemen en executives die begrijpen hoe innovatie hun organisaties zal helpen zich aan te passen aan alle marktomstandigheden en hun toekomstige prestaties en flexibiliteit vorm te geven.”

Als medewerkers met een technische achtergrond leiderschapsrollen krijgen kan dit belangrijke waarde toevoegen aan de gehele organisatie. Als specifieke voordelen noemt 50% van de bedrijfsleiders in EMEA een verbeterde efficiëntie in de hele organisatie, 42% ziet verbeterde bedrijfsprestaties, 40% meer innovatiepotentieel en 37% ziet betere klantervaringen. Als ‘tech insiders’ bovendien in het bestuur zitten, helpt dit om collectieve verantwoordelijkheid te creëren voor digitale investeringen, de implementatie van technologie en – uiteindelijk het leveren van innovatie.

Moderne applicaties

Een andere belangrijke succesfactor is de mogelijkheid om snel en flexibel relevante applicaties te kunnen bouwen, te beheren en te beveiligen. “Als je niet in staat bent om next gen apps te leveren, kan dat voor grote problemen zorgen voor een organisatie”, aldus De Werker. “80% van de EMEA-appontwikkelaars en technologieleiders is van mening dat organisaties zonder een succesvolle modernisering van applicaties niet in staat zullen zijn om de beste klantervaring te leveren. Dit wordt onderstreept door executives wereldwijd; in een wereldwijd onderzoek dat we hebben laten uitvoeren door Forrester, is meer dan 80% van mening dat het verbeteren van de applicatieportfolio's de klantervaring zal verbeteren, wat direct verband houdt met omzetgroei. Dat zijn indrukwekkende cijfers.”

VMworld

De visie op het neerzetten van een digiaal fundament om snel, en veilig moderne applicaties te kunnen ontwikkelen en uitrollen, zal ook breed aan bod komen tijdens de komende editie van VMworld, dat dit jaar in digitale vorm zal plaatsvinden. “Ons fiscale jaar was nog maar net begonnen toen we al onze plannen voor events in de prullenbak konden gooien. Wij organiseren normaliter het hele jaar door allerlei evenementen. Niet alleen VMworld, maar ook allerlei lokale events, zoals vForum en partnerbriefings.”

“Inmiddels is duidelijk geworden dat de situatie langer gaat duren en hebben wij op corporate niveau het besluit genomen om niet deel te nemen aan fysieke evenementen tot na Q1 van 2021. Maar gelukkig kunnen heel veel events wel in een online vorm doorgang vinden. Ook VMworld zal op 30 september en 1 oktober dit jaar een volledig online congres zijn dat toegankelijk is voor iedereen die meer wil weten over de nieuwste oplossingen van VMware die het mogelijk maken dat moderne apps in elke cloud en op elk device kunnen draaien.”

Deze visie van VMware ‘Any app, in any cloud on any device’ kan het bedrijf, samen met een breed scala aan partners in de Benelux en mede dankzij recente overnames ook daadwerkelijk realiseren voor zijn klanten. “Veel mensen kennen ons vooral als leverancier van onderliggende virtualisatietechnologie. Maar inmiddels leveren wij oplossingen waarmee je niet alleen applicaties kunt hosten, maar waarmee je ze ook kunt bouwen, uitrollen, aan andere applicaties en netwerken kunt koppelen en beveiligen. Een groeiend aantal organisaties in de Benelux ziet in dat dit hen de onderscheidende factor zal bieden waar ze naar op zoek zijn. Wij helpen hen graag om dit te realiseren”, besluit De Werker.

----------------------

‘Possible together’ is het thema van VMworld 2020 dat op 30 september en 1 oktober 2020 volledig online plaats zal vinden. Dit thema verwoordt exact waar VMworld al jaren voor staat: nieuwe mogelijkheden ontdekken, kansen zien en dat samen met duizenden experts en peers van over de hele wereld. Voor het eerst in de geschiedenis van VMware komt VMworld naar u toe. Het event vindt dit jaar geheel online plaats, waardoor er een breed scala aan nieuwe mogelijkheden ontstaat om informatie te vergaren en te delen met anderen. Een ander groot voordeel is dat de stap om deel te nemen aan een van de grootste technologie-events in de industrie nog nooit zo laag is geweest en dat er voor iedereen plek is in alle sessies! Deelname aan VMworld 2020 is helemaal gratis en de inschrijving is al geopend!

Registreer HIER voor de Virtual editon of Gartner IT Symposium Xpo 9-12 november 2020

Auteur: Marco van der Hoeven

Terug naar nieuws overzicht

Tags

gartner
Gartner