Intus levert geavanceerde planning- en roostertool aan Luchtverkeersleiding Nederland
28-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Intus levert geavanceerde planning- en roostertool aan Luchtverkeersleiding Nederland

Intus heeft de aanbesteding van Luchtverkeersleiding Nederland voor “Planning- en Roostertool 2.0” gewonnen. Met de roostersoftware worden de roosters van luchtverkeersleiders gepland voor de vliegvelden Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport, Lelystad Airport en Groningen Airport Eelde. De overeenkomst werd op 24 september op Schiphol-Oost ondertekend door Hans Leideman, Directeur Intus en Marlou Banning, CFO LVNL.

Hans Leideman, directeur van Intus: “We zijn blij dat LVNL haar verdere ambities op het gebied van haar personeelsplanning met Intus gaat realiseren. Met onze specialistische kennis van dienstroosterplanning in het algemeen en zelfregie en werkplekplanning in het bijzonder dragen we graag bij aan de borging van een optimale personeelsplanning binnen LVNL.”

De nieuwe tool wordt door LVNL ingezet bij zowel de langere termijn roosterplanning als voor het inzetten van personeel bij de trainingssimulatoren. Ook wordt een pilot uitgevoerd met zelfroosteren. LVNL onderzoekt daarmee of meer persoonlijke invloed op het rooster bijdraagt aan de werk-privé-balans voor luchtverkeersleiders. Daarnaast wordt de werkplekplanning van luchtverkeersleiders verder uitgebreid, onder andere voor meer detail overzicht op welke werkplekken de verkeersleiders ingezet worden.

“Wij zijn verheugd om na afronding van het Europese aanbestedingstraject vandaag het contract met Intus te tekenen voor de nieuwe plannings- en roostertool” zegt Marlou Banning, Chief Financial Officer van LVNL. “We kijken terug op een zorgvuldig gelopen traject, waarbij LVNL medewerkers zich hebben ingezet om specificaties op te stellen en de tool te beoordelen. We hebben er vertrouwen in dat de nieuwe planning- en roostertool ons zal ondersteunen bij plannings- en roosterprocessen en daarmee bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening voor Nederland, onze klanten en partners.”

Terug naar nieuws overzicht
Software