Cybercriminelen slaan toe bij cryptocurrency exchange KuCoin

28-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Cybercriminelen slaan toe bij cryptocurrency exchange KuCoin

Cryptocurrency exchange KuCoin is getroffen door een cyberaanval. Ongeveer 150 miljoen dollar aan cryptovaluta is buitgemaakt.

KuCoin meldt op zijn website de aanval zaterdagochtend lokale tijd te hebben ontdekt. Hierbij zijn verdachts transacties aangetroffen waarmee crypto wallets van klanten zijn leeggehaald. Het gaat hierbij om zogeheten 'hot wallets', crypto wallets die zijn verbonden met internet. Cold wallets, die niet met internet zijn verbonden, zijn niet getroffen.

Verzekerd

Getroffen klanten van KuCoin zijn verzekerd tegen de diefstal. De bitcoin exchange benadrukt dat de gestolen cryptovaluta volledig worden vergoed door KuCoin en diens verzekeringsmaatschappij. Ook belooft het bedrijf een uitgebreide security review door te voeren. Totdat dit onderzoek is afgerond is het niet mogelijk geld te storten of op te nemen vanaf crypto wallets bij KuCoin. Het bedrijf houdt klanten op deze webpagina op de hoogte.

De bitcoin exchange meldt niet hoeveel de aanvallers hebben buitgemaakt. ZDnet wijst echter op een Etherium adres waarnaar gebruikers een deel van de gestolen cryptovaluta naar hebben kunnen terugleiden. Op basis hiervan schat de website dat de schade minimaal 150 miljoen dollar bedraagt.

Terug naar nieuws overzicht
Security