Mooie business-kansen bij MDR-specialist Secureworks

Radboud Beumer, Director Continental Europe Secureworks

30-09-2020 | door: Witold Kepinski en Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Mooie business-kansen bij MDR-specialist Secureworks

Bij IT-security wil je de aanvaller altijd een stap voor zijn. Dat betekent dat je heel veel kennis op dit vlak moet hebben. Zoals Secureworks, een security-specialist die al meer dan twintig jaar niks anders doet dan dat. Radboud Beumer van Secureworks spreekt van ‘enorme brainpower’. “En die stellen wij beschikbaar aan partners en hun klanten via SaaS-oplossingen. Makkelijker kun je het niet hebben.”

Beumer, zelf ook meer dan twintig jaar actief in het ‘security-veld’, is drie jaar geleden begonnen bij Secureworks om in continentaal Europa de onderneming verder uit te bouwen. Dit is gepaard gegaan met een stormachtige groei. Het bedrijf heeft zijn wortels in de VS en is uitgewaaierd naar onder meer het Verenigd Koninkrijk, Japan en het Midden-Oosten; met dertien kantoren wereldwijd. Inmiddels heeft Secureworks zijn plek ook in continentaal Europa gevonden. Daar bestaat immers ook behoefte aan een leverancier die doordrenkt is van security-kennis én een eenvoudig te implementeren oplossing biedt. Op Beumers visitekaartje staat dan ook ‘Director Acquisition UKI & Continental Europe, Secureworks'.

Combinatie

Het vlaggenschip van Secureworks, dat trouwens over een breed productenportfolio beschikt, is Red Cloak Threat Detection & Response; de oplossing voor Managed Detection and Response (MDR)-services.

“Wij lopen al heel lang mee in deze wereld en we beschikken over de knapste koppen op het gebied van managed security services. Wij hebben honderden analisten die zich alleen maar bezighouden met het ontleden van aanvallen om zich er beter tegen te kunnen wapenen. Afgelopen jaar waren wij betrokken bij meer dan duizend incident responses wereldwijd. Daar leren we heel veel van. Ook hebben we meer dan vierduizend klanten wereldwijd op ons cloudplatform waar wij heel veel informatie uit halen. Dat noemen wij het netwerkeffect. Wij zien dagelijks wat er gebeurt. Daarmee beschikken wij over een schat aan kennis en ervaring. Dat is de menselijke kant. Daarnaast gebruiken we kunstmatige intelligentie en machine learning om onze diensten continu te verbeteren. Juist die combinatie van menselijke kennis, aangevuld met hoogstaande techniek maakt ons zo sterk.”

Snel te implementeren

“Het mooie is”, zo gaat Beumer verder, “dat wij al die ‘brainpower’ nu in software hebben gegoten. Onze MDR-dienst is een SaaS-oplossing, een managed software security service. Dat betekent dat zij snel te implementeren is. Je bent niet maanden bezig, waardoor je eigenlijk steeds achter de feiten aan blijft lopen. Een volledige implementatie is in een paar dagen geklaard.”

Dat is niet alleen een voordeel voor eindklanten, maar ook voor partners. “Zij kunnen onze dienst aanbieden, bijvoorbeeld als zij een Security Operations Center (SOC) hebben en die inzetten voor hun klanten. Maar het kan ook als afzonderlijke dienst; wij zijn in elk geval aanvullend op een SOC; onze software kan eenvoudig overweg met andere security-toepassingen, mocht dat wenselijk zijn.”

Partners

Secureworks heeft onlangs zijn Global Partner Program geïntroduceerd en zoekt actief nieuwe partners in continental Europa. “Wij kunnen goed samenwerken met managed service providers die onze aanpak als extra dienst aanbieden. Zij kunnen nu een security-oplossing aanbieden zonder daar zelf een infrastructuur (mensen, SOC) voor op te hoeven zetten. Ook werken we samen met managed security service providers die onze diensten als de kern van hun aanbod willen gebruiken. Hoe dan ook: wij nemen onze partners heel veel werk uit handen, terwijl zij hun klanten uitstekende managed security software oplossingen kunnen bieden.”

Omdat het een SaaS-toepassing is, kunnen de aanbieders snel opschalen als het nodig is. Beumer noemt dat een voordeel voor de partners. “Zij kunnen snel voldoen aan de wensen van hun klant, zodat er geen gaten in de verdediging vallen. Aangezien het een SaaS-toepassing betreft, ziet de ‘total cost of ownership’ er zeer gunstig uit. Bedreigingen die ertoe doen, worden gedetecteerd, alarmen zijn te vertrouwen en het aantal ‘false positives’ is fors minder. Ook de samenwerking tussen partners en hun klanten met Secureworks loopt beter, omdat de juiste acties automatisch plaatsvinden.”

Hij geeft aan dat het afrekenmodel eenvoudig is gehouden om de administratieve last bij eindgebruikers en partners zo klein mogelijk te houden. “Gewoon een vast bedrag per endpoint, per maand. Simpeler kan niet.”

Partners willen uiteraard marge hebben. “Wij willen onze kanaalpartners meenemen in onze toonaangevende marketing capaciteiten en hun de kans geven winstgevende relaties op te bouwen met hun klanten. Wij denken dat onze financiële prikkels uniek zijn in de markt. Wij belonen deal registraties; wij hebben oplopende kortingen, gebaseerd op vergaarde competenties en verkoopresultaten.”

Intense samenwerking

Secureworks streeft naar een intense samenwerking met zijn partners. “Er is in de markt een groot tekort aan mensen die verstand hebben van IT-security. Onze partners moeten natuurlijk wel weten waar het om draait bij security, maar de diepgaande kennis zit in onze software en in de hoofden van onze mensen. Als het nodig is, kunnen partners daarover beschikken. Wij staan hen met raad en daad bij. Daar kunnen ze op rekenen.”

Wie zich wil aanmelden als partner, kan terecht op www.secureworks.com/partners.

Auteur: Teus Molenaar en Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Digital Workplace