Betaal jij teveel voor je internet? Dit kun je doen!

Door: Internetvergelijken.nl

Betaal jij teveel voor je internet? Dit kun je doen!

30-09-2020

Betaal jij teveel voor je internet? Dit kun je doen!

We kunnen tegenwoordig vrijwel niet meer zonder internetabonnement. Maar dat geldt in veel gevallen ook voor de mobiele telefoon. En dan hebben we vaak ook nog een televisietoestel staan. Allemaal maandelijkse kosten die het totale huishoudbudget behoorlijk onder druk zetten. Ga dus eens kritisch kijken naar wat je eigenlijk voor je internet betaalt. Is dat teveel? Lees dan hier wat je kunt doen om de prijs wat te drukken.

Verlaag je snelheid

Misschien heb je ooit gekozen voor een gemiddeld pakket. Puur omdat je niet precies wist wat je eigenlijk nodig had. Ben je een basisgebruiker, die geen ingewikkelde dingen met zijn internetverbinding doet en geen hoge eisen stelt? Bekijk dan eens of je met een lagere snelheid ook goed uit de voeten zou kunnen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je internetsnelheid nog gebaseerd is op een andere gezinssamenstelling. Als bijvoorbeeld een van je kinderen op zichzelf is gaan wonen, scheelt dat al behoorlijk wat in het dataverbruik. Soms verhogen providers tussentijds gratis de snelheid van het hele netwerk, gewoon als een extra service. Maar als jij dik tevreden was met de situatie daarvoor, is dat een goede gelegenheid om een wat goedkoper pakket te kiezen. Anders gezegd, vergelijk internet qua snelheid maar met een opslagruimte, die je niet volledig benut. Zonde om er dan voor te betalen, toch?

Stap over van provider

Providers proberen je op alle mogelijke manieren als klant voor je te winnen. Vaak geven ze korting op de abonnementsprijs gedurende de eerste drie of zes maanden. Maar soms proberen ze je ook te lokken met leuke extra’s die je alleen krijgt als je bijvoorbeeld voor drie jaar abonnee blijft. Een slimme marketingtruc, want dan hoeven ze zich voorlopig geen zorgen te maken dat je bij ze weggaat. Beter kun je regelmatig overstappen naar een andere provider, zodat je altijd profiteert van de laatste prijs. Dat leuke extraatje heb je namelijk door je te dure abonnement allang zelf betaald. Wil je de kosten verder drukken, dan kun je overwegen om alleen internet af te nemen en dus geen tv-abonnement meer te bestellen. Houd er wel rekening mee dat dit niet bij elke provider mogelijk is. Maar als je toch al van plan was om over te stappen, maakt dat laatste natuurlijk niet meer zo veel uit. Het is een kwestie van vergelijken en vervolgens gewoon doen!

Door: Internetvergelijken.nl

Terug naar nieuws overzicht