BusinessForensics overgenomen door cleversoft group

01-10-2020 | door: Witold Kepinski

BusinessForensics overgenomen door cleversoft group

Cleversoft group, de in München gevestigde RegTech-softwareleverancier voor financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen, kondigt samen met software investeerder Main Capital Partners de 100% overname aan van BusinessForensics B.V., een leverancier van financiële en economische misdaadpreventieoplossingen gevestigd in Den Haag, Nederland.

BusinessForensics is opgericht in 2010 en heeft sindsdien een leidende marktpositie opgebouwd in de Nederlandse GRC (Governance, Risk & Compliance) sector. Met 22 medewerkers levert het bedrijf een uitgebreide compliance suite 'Client Risk Intelligence' inclusief Know Your Customer (KYC), Anti Money Laundering (AML) en fraude- en risicobewakingsfunctionaliteiten aan vooraanstaande banken en verzekeraars in heel Nederland (o.a. Rabobank, Nationale Nederlanden). Met de ForensicCloud-oplossingen van BusinessForensics kunnen bedrijven klantrisico's in realtime samenvoegen, managen en bewaken, waardoor potentiële criminele activiteiten vroegtijdig kunnen worden geïdentificeerd en boetes kunnen worden voorkomen.

De overname van BusinessForensics is de tweede stap in de buy & build-strategie van cleversoft na de overname van de risico- en regelgevingsrapportage-expert SecondFloor in 2019. De samenwerking tussen de twee bedrijven is zeer complementair, zowel vanuit product- als klantperspectief, aangezien er al vraag is naar de nieuwe oplossing door bestaande klanten van cleversoft. Deze overname stelt cleversoft in staat om haar software suite over de gehele compliance lifecycle te versterken door steeds meer verschillende en belangrijke functionaliteiten aan te kunnen bieden. De toegenomen vraag naar cleversoft’s en BusinessForensics’ producten wordt gedreven door de aanhoudende druk van overheden op financiële instellingen om te voldoen aan KYC en AML voorschriften. Met zo’n 140 medewerkers bedient de nieuwe groep gezamenlijk meer dan 300 klanten in de DACH regio en Nederlandse markt voor naleving van wet- en regelgeving en de groep verwacht in 2020 meer dan 16 miljoen euro aan omzet te realiseren.

Florian Clever (CEO en oprichter van cleversoft) legt de redenering achter de overname uit: “We zijn erg blij om het BusinessForensics-team, met een uitstekende reputatie en klantenbestand, te verwelkomen bij cleversoft. De overname stelt ons in staat onze strategische positie in Europa verder uit te bouwen en tegelijkertijd een uitgebreidere oplossing aan onze klanten te bieden. Samen vormen we een toonaangevende speler in een markt met een enorme potentie voor de toekomst, aangezien naleving van regelgeving een cruciaal onderdeel is geworden voor alle financiële instellingen."

Tames Rietdijk (CEO van BusinessForensics) vult aan: “Tijdens de beginjaren van onze bedrijfsgeschiedenis hebben we een leidende positie kunnen verwerven in de Nederlandse AML / KYC-markt. We zijn trots op onze klanten en het werk dat we voor hen doen. Om te kunnen voldoen aan de toenemende eisen op gebied van regelgeving waarmee onze klanten worden geconfronteerd, gaan we een samenwerking aan met een grotere softwareleverancier op het gebied van compliance en omdat we daarnaast ook buiten Nederland verdere groei willen gaan realiseren. Met cleversoft hebben we een complementaire match gevonden die ons zal helpen onze ambities te realiseren waarbij we gebruik kunnen maken van cleversoft’s, volwassenheid, klantenbestand, en toegang tot de DACH regio. We kijken er erg naar uit om het cleversoft-team te gaan samenwerken.”

Sven van Berge Henegouwen (Partner Main Capital DACH): “Main Capital heeft sinds 2018 een belang in cleversoft en samen hebben we een buy & build-strategie die gericht is op het vergroten van cleversoft’s productaanbod en het uitbreiden van het klantenbestand door heel Europa. We zijn erg enthousiast over de combinatie met BusinessForensics omdat het een zeer strategische tweede stap is, die een uniek softwareaanbod creëert en veel waarde toevoegt aan het bestaande en nieuwe klantenbestand van alle drie de bedrijven.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software