Witold Kepinski - 01 oktober 2020

VMware pakt tijdens VMworld uit met nieuwe digitale toepassingen

VMware pakt tijdens VMworld uit met nieuwe digitale toepassingen image

De aankondigingen die VMware doet tijdens de eerste digitale VMworld, benadrukken dat een flexibele digitale basis noodzakelijk is om organisaties te ondersteunen in deze uitdagende tijden, zo meldt de Amerikaanse tech leverancier. De aankondigingen hebben betrekking op het hele technologieportfolio van VMware, met een focus op de overtuiging dat applicaties een belangrijke succesfactor zijn om klanten gepersonaliseerde digitale ervaringen te bieden. Apps zijn cruciaal voor innovatie, maar organisaties worden geremd door complexe architecturen en inconsistente benaderingen van de manier waarop IT apps maakt, uitvoert, beheert en beschermt, aldus VMware.

De belangrijkste nieuwsaankondigingen die VMware vandaag tijdens VMworld 2020 doet zijn:

Future-Ready Workforce-oplossingen om te voorzien in de behoeften van de gedistribueerde workforce

  • Verouderde networking- en security-benaderingen missen de automatisering, cloud-schaal en intrinsieke beveiliging die nodig zijn om apps, data en gebruikers met elkaar te verbinden en te beschermen in een wereldwijd gedistribueerde bedrijfsstructuur.
  • Het VMware SASE-platform combineert cloud networking, cloud security en Zero Trust-netwerktoegang met nieuwe partnerships op het gebied van webbeveiliging om organisaties van elke omvang flexibiliteit en schaalbaarheid te bieden. 
  • Het is een cloud-first-aanbod dat kwaliteitsborging van applicaties, intrinsieke beveiliging en operationele eenvoud biedt, en het is ideaal voor organisaties die hun mensen de mogelijkheid willen bieden om op elke plek te kunnen werken.

Project Monterey: de hybrid cloud-architectuur opnieuw uitgevonden om next-gen-applicaties te ondersteunen

  • Terwijl organisaties bestaande apps moderniseren en nieuwe applicaties uitrollen, worden traditionele IT-architecturen tot het uiterste gedreven om aan de eisen van die apps te voldoen. 
  • De volgende generatie apps (met onder andere 5G-transformatie, cloud native, data-centric, machine learning, multi-cloud en hybride apps die verspreid zijn over verschillende omgevingen) brengt nieuwe uitdagingen voor IT-organisaties met zich mee.
  • In Project Monterey gaat VMware samenwerkingsverbanden aan met ecosysteem-partners om oplossingen te leveren op basis van Project Monterey, waaronder Intel, NVIDIA en Pensando, en bedrijven als Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Lenovo.

Daarnaast heeft VMware een reeks aankondigingen gedaan die laten zien hoe één digitaal platform organisaties kan helpen gedijen in een onvoorspelbare wereld, door de levering van next gen-apps te vereenvoudigen, waaronder:

Applicatie modernisering vereenvoudigen met Tanzu Editions

VMware is bezig om Kubernetes “enterprise consumable” te maken, zodat het gemakkelijk te implementeren is, en kondigt vandaag de introductie aan van nieuwe developer-ready mogelijkheden om de acceptatie van Kubernetes door de klant te stroomlijnen en stateful applicaties te ondersteunen, evenals functies om de schaalbaarheid en operations te verbeteren.


Het multi-cloudplatform van de toekomst

Elke organisatie is nu bezig met een multi-cloudreis om app-modernisering te ondersteunen. VMware presenteert hoe ze de eerste fase van hun unieke multi-cloudstrategie hebben gerealiseerd – dat VMware Cloud Foundation nu beschikbaar is op alle Hyperscalers (AWS, Azure, Google Cloud, IBM Cloud, Oracle Cloud, Alibaba Cloud).


VMware’s Virtual Cloud Network levert een toekomstbestendig netwerk

Het Virtual Cloud Network vereenvoudigt networking en security, het bespaart klanten tijd en geld en versnelt digitale innovatie. VMware kondigt nieuwe VCN-innovaties aan op vier gebieden – de public cloud-ervaring on premises leveren, het ontwerpen van het ‘work from anywhere’-netwerk; moderne apps verbinden en beschermen; network security heruitvinden.


Een organisatie creëren die klaar is voor de toekomst met nieuwe beveiligingsoplossingen 

  • In 2020 heeft er een massale verschuiving plaatsgevonden naar gedistribueerde workforces, een grotere acceptatie van clouddiensten en als gevolg daarvan een toename van data in de cloud- en mobiele infrastructuur.
  • Om organisaties te helpen hun veranderende organisatie in deze onvoorspelbare wereld te beveiligen, onthult VMware geavanceerde beveiligingsoplossingen om de gedistribueerde workforce intrinsiek te beveiligen; private en public clouds te beveiligen; en analyses voor cloud en mobiel te beveiligen.
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!