Amazon Launchpad is beschikbaar op Amazon.nl

01-10-2020 | door: Witold Kepinski

Amazon Launchpad is beschikbaar op Amazon.nl

Amazon.nl start met Amazon Launchpad: een programma dat het voor Nederlandse start-ups makkelijk maakt om hun producten te lanceren, te verkopen en te distribueren aan miljoenen klanten op amazon.nl en Amazon-winkels over de hele wereld. Klanten van Amazon profiteren van een uniek en innovatief productaanbod: Launchpad van amazon.nl bevat duizenden artikelen in vijf categorieën variërend van gezondheid en beauty, elektronica, wonen, baby en speelgoed tot en met eten en drinken.

Nederlandse start-ups krijgen uitgebreide ondersteuning tijdens het onboarden met productpagina’s op maat en specifieke marketingtools, en ze kunnen gebruikmaken van Amazon’s wereldwijde fulfillment-netwerk en klantenservice. Producten komen ook voor Amazon Prime in aanmerking en zijn beschikbaar voor meer dan 150 miljoen Prime-leden over de hele wereld. Met Amazon Launchpad kunnen start-ups veel uitdagingen, die zich bij het lanceren van een nieuw product kunnen voordoen, overwinnen door gebruik te maken van de retailexpertise en infrastructuur van Amazon. Op die manier kunnen ze bekendheid creëren en de verkoop stimuleren.

François Saugier, vicepresident van EU Seller Services bij Amazon: “Nieuwe producten succesvol in de markt zetten, kan net zo lastig zijn als het bedenken en produceren ervan. Amazon Launchpad is er voor de bedenkers. Wij ondersteunen hen onder meer met fulfillment-oplossingen, klantenservice en dedicated merchandise. Zo kunnen zij zich concentreren op wat zij het beste doen: gave producten ontwikkelen die het leven van klanten verbeteren. Klanten hebben ook toegang tot een speciaal storefront met baanbrekende producten van aanstormend Nederlands talent.”

Roeland Donker, country manager Benelux: “Bij Amazon is innovatie onderdeel van onze cultuur. En net zoals wij energie krijgen van het bedenken van nieuwe dingen voor onze klanten, laten wij ons graag inspireren door kleine bedrijven en ondernemers die hetzelfde doen. Doordat innovaties binnen de start-upcommunity elkaar razendsnel opvolgen, helpt Amazon Launchpad Nederlandse start-ups zo snel mogelijk naam te maken binnen Nederland en hun unieke producten door miljoenen Amazon-klanten wereldwijd te laten ontdekken.”

Amazon meldt het afgelopen jaar meer dan 18 miljard euro geïnvesteerd in tools, services en infrastructuur om de verkooppartners te helpen slagen. Duizenden in Nederland gevestigde bedrijven verkopen via het pan-Europese Fulfillment by Amazon-programma aan Amazon-winkels in de hele EU, en veel van die bedrijven doen het goed: meer dan 500 kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die hun producten in Amazon-winkels verkopen, hebben in 2019 voor meer dan 100.000 euro verkocht, en bijna 200 voor meer dan 500.000 euro. Fulfillment by Amazon (FBA) beperkt zich niet tot het land van herkomst van de ondernemer, maar helpt bedrijven ook bij de stap naar het buitenland.

Terug naar nieuws overzicht