Tech Data start voor partners Digital Cybersecurity Practice Builder

01-10-2020 | door: Witold Kepinski

Tech Data start voor partners Digital Cybersecurity Practice Builder

Tech Data maakt de lancering van zijn programma Digital Cybersecurity Practice Builder in Europa bekend. Dit programma is gebaseerd op de Practice Builder-methode van Tech Data. Klanten volgen een gestructureerd leerplan om hun eigen, robuuste en gespecialiseerde bedrijf voor cyberveiligheid te ontwikkelen en hun bedrijfstransformatie te versnellen.  

Naar verwachting zal de markt voor cyberveiligheid in de komende vier jaar aanzienlijke groeikansen bieden. Volgens technologisch marktanalist Canalys zal de totale wereldwijde markt voor B2B-cyberveiligheid een groei zien van USD 43 miljard in 2020 tot USD 55 miljard in 2024. Deze markt is echter gefragmenteerd en onderhevig aan snelle verandering. Tevens heerst er wereldwijd een tekort aan vaardigheden. Digital Cybersecurity Practice Builder biedt oplossingen voor al deze problemen.

David Ellis, Vice-President Security and Mobility Solutions voor Europa bij Tech Data, vertelde: “Met onze Digital Security Practice Builder leren onze channelpartners wat ze nodig hebben om een bedrijf in cyberveiligheid te ontwikkelen dat unieke, kostenverantwoorde oplossingen met meerwaarde biedt aan hun eindklanten. Ons team heeft een uitgebreid online programma ontwikkeld voor deelnemende partners, met fantastische multimedia content en ondersteunende middelen.”

Digital Cybersecurity Practice Builder is een uiterst succesvol programma voor Tech Data-partners in de VS en wordt nu gratis aangeboden aan channelpartners in Europa. Het programma volgt een proces in drie stappen, ondersteund door in-house experts in cyberveiligheid:

  • De eerste stap bestaat uit een beoordeling om meer inzicht te krijgen in de gereedheid voor transformatie van het klantbedrijf en hun kansen voor groei en ontwikkeling.
  • Stap twee richt zich op het verbeteren van de gespecialiseerde kennis door middel van een aantal leermodules voor cyberveiligheid.
  • En tot slot biedt het programma training in de producten van specifieke leveranciers en kunnen partners de benodigde certificeringen behalen om hen in staat te stellen hun oplossingen voor digitale cyberveiligheid op de markt te brengen.

Volgens Alastair Edwards, een hoofdanalist bij Canalys, is het essentieel voor bedrijven om hun specialisatie in cyberveiligheid nu te versnellen: “Steeds meer bedrijven verhogen hun investeringen in producten en oplossingen voor cyberveiligheid, met name door de enorme transitie naar een extern of hybride personeelsbestand. Er worden nieuwe apps geïmplementeerd om de productiviteit en samenwerking te optimaliseren. Tegelijkertijd komen er nieuwe kwetsbaarheden aan het licht voor gedecentraliseerde personeelsbestanden, die radicale gevolgen hebben voor de cyberveiligheid van een bedrijf”, legde Edwards uit. “Hier kan het kanaal een essentiële rol spelen en wordt de behoefte aan een duurzaam beveiligingsbedrijf groter dan ooit tevoren. Het kanaal kan bedrijven een oplossing bieden voor de kostbare, tijdrovende ontwikkeling van een beveiligingsbedrijf dat klanten de hoogste waarde biedt en dat zich onderscheidt van de rest, vooral in deze snel veranderende en onzekere tijd.”

Met de on-demand Digital Cybersecurity Practice Builder maken partners eenvoudig contact met de speciale beveiligingsexperts van Tech Data voor bespreking van hun strategische ontwikkeling, training, marketingservices en sales. Het programma bevat een speciale module voor serviceproviders.

Ga naar https://www.techdatatransformation.eu/ of maak contact via eccsecurity@techdata.com om meer te weten te komen over de Digital Cybersecurity Practice Builder en de gereedheidsbeoordeling te starten.

Terug naar nieuws overzicht
Security