Witold Kepinski - 02 oktober 2020

ACC ICT start participatieregeling

ACC ICT start participatieregeling image

Vanaf heden is het voor medewerkers mogelijk om deel te nemen aan de participatieregeling van ACC ICT. De specialist in IT-continuïteit zet deze stap om de continuïteit van de organisatie naar een nog hoger niveau te tillen en verder door te groeien. Het bedrijf, opgericht in 1977, heeft als doel om binnen drie jaar marktleider in business critical OTAP-oplossingen te zijn. Bij het realiseren van deze groeiambitie hoort het breed beleggen van verantwoordelijkheden om de continuïteit van de organisatie nog beter te waarborgen en niet afhankelijk te zijn van enkele personen.

De eerste stappen richting participatie door medewerkers werden in 2009 gezet. Destijds nam Operations Manager Werner Halfman een belang in ACC ICT waardoor Managing Director Paul Bijleveld niet langer de enige aandeelhouder was. Een sprong in het diepe die Bijleveld en Halfman gezamenlijk namen. ’’Mijn verwachtingen zijn overtroffen, samen bereik je zoveel meer dan alleen. De participatieregeling is een logische volgende stap" aldus Bijleveld.

Continuïteit
ACC ICT zet deze stap voorwaarts om de continuïteit van de organisatie naar een nog hoger niveau te tillen. Goed voor het breder beleggen van verantwoordelijkheden én om met meer kennis - en dus met een ruimere blik op de markt - strategische besluiten nemen. De BHAG (Big Hairy Audacious Goal) van ACC ICT is; ‘Marktleider business critical OTAP-oplossingen’. De organisatie gelooft dat bij deze groeistrategie verantwoordelijkheden niet bij een of twee personen horen te blijven liggen. De kwetsbaarheid van enkele personen vormt een potentiële bedreiging voor de continuïteit van de organisatie. Dit is een risico voor onze medewerkers, klanten en partners. "Continuïteit waarborgen is onze missie, dus ook deze kwetsbaarheid mitigeren wij graag. Het is prachtig om te zien dat de participatieregeling met zoveel enthousiasme ontvangen is. In een continu veranderende wereld stelt dit ons in staat om een breed gedragen, toekomstbestendige strategie uit te stippelen en te onderhouden," aldus Halfman.

Waardering
Tevens is het doel van deze regeling om medewerkers te laten meeprofiteren van de resultaten die worden geboekt. ACC ICT ziet de participatieregeling dan ook bij uitstek als dé manier om de waardering voor haar medewerkers tastbaar te maken. Bijleveld: "De medewerkers maken ACC ICT uniek, zij zorgen ervoor dat de continuïteit in alle facetten van onze dienstverlening gewaarborgd is. Daarom is het gezond dat zij meeprofiteren van het rendement en de waardestijging. Continu zoeken hoe we collega’s kansen kunnen bieden in hun persoonlijke ontwikkelingsproces, dat is mijn drijfveer. Ontwikkelkansen is waar wij als organisatie het verschil maken - en met succes -, zo getuigen de vele, langdurige dienstverbanden." Ook ziet ACC ICT de participatieregeling als een extra stimulans om specialistische kennis van medewerkers verbonden te houden aan de organisatie. "Wij merken nu al dat het sociale karakter van het delen van organisatorische belangen een positief effect heeft op het wervings- en selectieproces" aldus Bijleveld.

Betrokkenheid en groeipotentie
Met de regeling brengt ACC ICT bovendien de belangen van de medewerkers, het management en de organisatie nog meer op één lijn om zo een nog grotere groeipotentie te creëren. Medewerkers worden meer betrokken bij de organisatie, er worden extra ontwikkelkansen geboden, er wordt ruimte om te ondernemen geboden en het verantwoordelijkheidsgevoel wordt aangewakkerd. Bijleveld: "Verder motiveren wij op deze manier medewerkers om nog kritischer te zijn en zich actief te bemoeien met het beleid. Het resultaat hiervan is dat wij als management flink aan de tand gevoeld worden, hierdoor kunnen alleen goed doortimmerde plannen op een meerderheid van de stemmen rekenen."

Marijn Lergner, MT-lid en Partner: "Wij, als leden van het MT, hadden altijd al veel invloed op het beleid en dat is nu nog meer geworden. Dit geeft extra kansen om te groeien in onze verantwoordelijkheden. Wij worden als MT door onze teamleden uitgedaagd beleidskeuzes te onderbouwen. Door een grotere en dus diversere groep van mensen te betrekken, creëer je ruimte voor ideeën buiten je eigen kaders én is er veel meer draagvlak voor het gekozen beleid. Alle knoppen waar we aan kunnen draaien hebben enerzijds effect op het rendement en daarmee op het dividend en anderzijds op een sociaal werkklimaat en de maatschappelijke impact die we willen maken. Het vinden van de juiste balans is een interessante uitdaging. Door het stukje waardering, vertrouwen en beloning heb ik deze kans met beide handen aangepakt. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!