Redactie - 04 oktober 2020

Pavilion Data: multiprotocol NVMe-oF storage

Als we de historie van de datacentra bekijken, is er veel vooruitgang te zien. Servers en netwerken hebben de afgelopen jaren een evolutie doorgemaakt. Storage arrays daar en tegen zijn amper veranderd. Volgens Pavilion Data, een start-up in Silicon Valley (San Jose), is de storage markt nu rijp om opgeschud te worden. "De nieuwe generatie opslag begint met de parallellisatie die met de NVMe-standaard is ontsloten", aldus Gurpreet Singh (foto), CEO van Pavilion Data Systems. Het bedrijf dat in 2014 van start gegaan is heeft inmiddels 17 patenten op zijn naam staan.

Gurpreet Singh: "Toen de 10 GbE arriveerde, vroegen sommige mensen zich oprecht af waar dit voor gebruikt kon worden en nu is het in een aantal toepassingen al niet genoeg meer. Daarom wil Pavilion Data op dit moment ook met zijn storage een oplossing bieden die verder gaat dan de huidige klantenwensen. Dit uit zich bijvoorbeeld doordat men bij flash opslag de gebruikelijke configuratie met twee controllers op NVMe-over-Fabrics-bays (NVMe-oF) links laat liggen. Men heeft daar en tegen een gedeeld storage platform gebouwd met maximaal 20 onafhankelijke controllers per 4U-bay en die leveren ondersteuning voor bestands-, blok- of objectmode."

Keith Parker die verantwoordelijk is voor de architectuur bij Pavilion Data: “Cache is eigenlijk altijd een probleem, daarom hebben we een architectuur die geen cache nodig heeft. Dat is goedkoper en beter”. Met enthousiasme verwijst hij naar een statement van visionair Steve Jobs: “People who are really serious about software, should make their own hardware”. Jobs was daar in elk geval succesvol mee.

Het platform ondersteunt opslag in de vorm van block, file en objects en beschikt over RAID 6 protectie (snapshots). De controllers in het systeem werken onafhankelijk van elkaar en beïnvloeden elkanders werking niet. Samenwerken voor een nog betere performance is desgewenst wel mogelijk. Elke controller werkt voor een specifiek protocol. Klanten gaat met Pavilion Data Systems een deal aan die zowel hard- als software omvat.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!