Stichting IT4Kids helpt sportclubs in Nederland

Colette Zee, directeur Stichting IT4Kids

04-10-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Stichting IT4Kids helpt sportclubs in Nederland

Met STEUNJOUWSPORTCLUB.NL helpt stichting IT4Kids de sportclubs in Nederland. IT4Kids is een ANBI-stichting die kinderen een duurzame sportkans geeft door middel van het verzamelen van gebruikte en afgeschreven hardware, en is dit initiatief gestart omdat sportclubs moeten blijven bestaan.

De financiële gevolgen voor de clubs zijn extreem groot door de coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen, zoals het sluiten van de sportkantines en het verbod op publiek en evenementen. Bedrijven kunnen helpen door IT-apparatuur, zoals tablet, laptops, servers en netwerkapparatuur te doneren en de waarde hiervan gaat naar de gekozen sportclub. Deze innovatieve manier van fondsenwerving is de oplossing.

Het is van belang om sportclubs in Nederland nu te helpen, zodat de verenigingen kunnen blijven bestaan. Deze sector wordt hard geraakt door het coronavirus. Colette Zee (foto), directeur van Stichting IT4Kids, vertelt waarom de stichting de steun voor de sportclubs zo belangrijk vindt: “Sport is ontzettend belangrijk voor de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en het zorgt voor veerkracht en vitaliteit. Daarnaast creëert het voor een "wij"-gevoel en in veel gemeentes ook voor een binding van de gemeenschap. Daarom zijn wij met IT4Kids dit initiatief begonnen. Elke club heeft een netwerk en dit is een hele mooie innovatieve manier van fondsenwerving, zeker nu. We doen een oproep aan alle verenigingen: benader je netwerk met onze tools. En een oproep aan alle bedrijven in Nederland: doneer je afgeschreven IT-apparatuur en steunjouwsportclub!”.

Steun jouw sportclub, met jouw bedrijf

Via www.steunjouwsportclub.nl kunnen bedrijven in Nederland IT-apparatuur, zoals laptops, dekstops, tablets, netwerkapparatuur en servers doneren aan een sportclub naar wens. Het proces van doneren is heel gemakkelijk.

  1. Vul de donatie aanvraag in op www.steunjouwsportclub.nl waar je onder andere in aangeeft welke sportclub jij met jouw bedrijf wil steunen.
  2. IT4Kids neemt contact met je op.
  3. Er wordt een afspraak gemaakt om de IT-apparatuur bij je op te halen.
  4. En de waarde van de IT-apparatuur gaat naar jouw sportclub.


Extra inzamelactie van mobiele telefoons
In samenwerking met We-Connect heeft IT4Kids een extra inzamelactie opgezet voor de sportclubs. De sportclubs kunnen oude mobiele telefoons inzamelen in een speciale inzamelbox. De waarde van de gedoneerde telefoons gaat ook de naar sportclub. De inzamelbox is gratis aan te vragen op steunjouwsportclub.nl.

Gecertificeerde en veilige dataverwijdering

De gedoneerde IT-apparatuur die IT4Kids ontvangt voor de sportclubs gaat eerst naar de verwerkingspartners, die de hardware op een veilige manier, gecertificeerd datawiped, opschoont en klaar maakt voor gebruik. De IT-apparatuur krijgt een tweede leven of wordt milieuvriendelijk gerecycled. 70% van de waarde gaat rechtstreeks naar de sportclub. Als bedrijf kan je aangeven welke sportclub je wil steunen. De overige 30% gaat naar IT4Kids om kinderen een duurzame sportkans te geven.

Stichting IT4Kids vraagt aan alle bedrijven om de (lokale) sportclub te helpen in deze moeilijke tijd door IT-apparatuur te doneren. Voor meer informatie over de actie steunjouwsportclub of wil je doneren ga naar: www.steunjouwsportclub.nl

Terug naar nieuws overzicht
Hardware