Qumulo opent met Shift zijn NAS

Barry Russell

06-10-2020 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Qumulo opent met Shift zijn NAS

Qumulo, een start-up die in 2012 het levenslicht zag en bekend is om zijn super-elastische NAS-oplossingen, komt met een nieuwe functie die standaard in de software wordt geïntegreerd. Dankzij de functie Shift worden bestanden die nu nog op disk arrays (fysiek of online) opgeslagen staan, naadloos en on the fly gemigreerd naar Amazon S3 object storage. Het motto van het bedrijf luidt: “Shift your data”, want zonder interventie van de gebruiker transformeert het systeem native file storage bestanden naar native object bestanden”.

Hiermee claimt men het beste van twee werelden te creëren en de bestanden toepasbaar te maken voor zowel traditionele applicaties als de nieuwe web based toepassingen.

Barry Russell (foto), Qumulo's director of cloud business: ”We bouwen bij Qumulo schaalbare multi protocol filesystems, en geven de klanten de ruimte om zowel op publieke cloud gebaseerde als op bestanden (files) gebaseerde workloads te ondersteunen. Data-bestanden zijn de heilige graal van een bedrijf en die bestanden moeten flexibel en eenvoudig door alle applicaties gebruikt kunnen worden. Vandaar de behoeft om data die in storage array’s opgeslagen zijn, ook te ontsluiten voor modernere toepassingen die in de cloud leven”.

Met een NPS van meer dan 85 lijken de klanten meer dan tevreden te zijn over het concept en de producten. Daarnaast heeft Qumulo in deze COVID19-tijden de wind mee. Alle bedrijven worden gedwongen hun data-strategie opnieuw te bekijken en de digitalisering heel serieus te nemen. Een trend die ook voor Qumulo een groei in alle marksegmenten stimuleert. De innovatie wordt versneld een speciale API is beschikbaar om het opslagsysteem in andere software eenvoudig en naadloos te integreren. De openheid van de API garandeert ook de maximale vrijheid van de gebruikers en het ontbreken van een lock-in.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht