Universiteit Maastricht kiest voor SAP S/4HANA en Ariba

08-10-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Universiteit Maastricht kiest voor SAP S/4HANA en Ariba

Grote stappen voorwaarts maken op het gebied van efficiency, end-to-end processen en datakwaliteit. Dit zijn enkele doelstellingen binnen het Programma Integrale Bedrijfsvoering van de Universiteit Maastricht (UM). McCoy & Partners, gespecialiseerd op het gebied van SAP-software en dergelijke transitietrajecten, begeleidt de universiteit hierbij. De UM implementeert SAP S/4HANA Cloud en SAP Ariba. De systemen van de afdelingen Finance, HR en Procurement worden geïntegreerd en voorzien van een eenduidige databron.

Om voorop te lopen in het hoger onderwijs is een systeem dat real-time inzicht biedt in alle data nodig. Voor de UM betekent dat beginnen met een schone lei; een greenfield-implementatie. Werknemers nemen afscheid van oude systemen en maken straks gebruik van een nieuw SAP-systeem. Om dat goed te laten verlopen is gekozen voor een aanpak gebaseerd op Best Practices. Het systeem wordt in september 2021 door de UM in gebruik genomen.

Fit-to-Standard-mentaliteit

McCoy kiest voor een aanpak die de UM klaar moet maken voor de toekomst. Frank van Dooremolen, directeur bij McCoy stelt: “Om de bedrijfsprocessen te integreren, maken we gebruik van Best Practices op het gebied van SAP S/4HANA en Ariba. En we kiezen voor een Fit-to-Standard-mentaliteit. Kort gezegd: we weten wat werkt en passen dat toe, zodat we risico’s tijdens de implementatie kunnen inperken en snel functionaliteiten kunnen testen en opleveren.”

De SAP Focused Build methodologie wordt eveneens toegepast. Kort door de bocht is dat een meer geïntegreerde projectaanpak volgens de nieuwste SAP-standaarden.

Digitale transformatie

“De nieuwe software wordt gefaseerd ingevoerd, getest en in gebruik genomen”, vertelt Thomas Hendrickx, Sales Manager bij McCoy. “Deze samenwerking markeert de start van de digitale transformatie van de UM. Als organisatie die straks gebruikmaakt van SAP S/4HANA zal er meer nadruk liggen op het centraal stellen van gebruikers, innovatieve technologie en digitale ketenintegratie tussen afdelingen.” Hij is enthousiast over de samenwerking met de UM: “Het is natuurlijk een enorm waardevolle erkenning voor ons als partner op het gebied van de SAP Intelligent Enterprise.”

Ook de UM is verheugd over het partnerschap met McCoy. “We hebben McCoy geselecteerd vanwege haar ruime ervaring op het gebied van S/4HANA en Ariba”, aldus ProgrammaManager Jurgen van de Donk. “McCoy kan onze bedrijfsprocessen efficiënter maken en de verandering binnen de universiteit ondersteunen.” Dat onderstreept ook Ton Bertram, Sales Director Higher Education & Research bij SAP: “Met deze laatste SAP-technologieën en aanpak zorgt McCoy voor een datagedreven universiteit. Oftewel de universiteit van de toekomst!”

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie