LANCOM Systems benoemt Ajin Ku als Regional Manager Benelux

Ajin Ku, LANCOM SYSTEMS

06-10-2020 | door: Redactie

LANCOM Systems benoemt Ajin Ku als Regional Manager Benelux

LANCOM Systems heeft Ajin Ku aan boord gehaald als Regional Manager Benelux. Sinds 1 oktober is de 54-jarige verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten van de netwerkleverancier in België, Nederland en Luxemburg. Met zijn ruime ervaring in zowel de indirecte als directe verkoop, versterkt LANCOM zich op het gebied van Direct Touch en Enterprise Sales. Hierdoor kunnen partners nog gerichter worden begeleid bij de acquisitie en ondersteuning van strategische klanten.

Ajin Ku heeft meer dan dertig jaar ervaring in de IT-branche. Voor grote netwerk- en securityleveranciers was hij in verschillende managementfuncties verantwoordelijk voor de partneractiviteiten en de directe verkoop in de Benelux. Hierdoor combineert hij kanaalexpertise met een breed netwerk van contacten bij eindklanten en in binnen diverse branches.

Full-service-provider voor mkb- en enterprise-netwerken
Met zijn vaardigheden zal Ajin Ku verder bouwen aan een levendig distributie- en partnerlandschap in de Benelux. Ook zal hij in nauwe samenwerking met het kanaal nieuw groeipotentieel in de enterprise-markt aanboren. Op deze manier zal LANCOM zich in termen van verkoop verder ontwikkelen tot een full-service-provider voor enterprise-netwerken van elke omvang, van mkb'ers tot grote ondernemingen. Met SD-WAN, cloud-gemanaged WLAN en aggregation-switching heeft het bedrijf uit Aken zijn portfolio de afgelopen jaren consequent uitgebreid.

In zijn meest recente functie was Ajin Ku Regional Manager voor de Benelux-activiteiten van IoT-securityspecialist Forescout Technologies. Daarvoor werkte hij met succes als regio-manager voor Brocade en Extreme Networks. Voor de netwerk- en securityleverancier Fortinet was hij Major Account Manager voor de enterprise-activiteiten in de Benelux. In zijn nieuwe rol als Regional Manager bij LANCOM rapporteert Ajin Ku aan Michael Grundl, Vice President Sales International.

“LANCOM staat bekend om zijn betrouwbare netwerkproducten. Met de LANCOM Management Cloud biedt het bedrijf al jaren veilig, efficiënt en toekomstgericht netwerkbeheer en –monitoring op basis van Software-defined Networking”, vindt Ajin Ku. “Ik kijk ernaar uit om de partners en klanten te helpen de mogelijkheden van de cloud verder uit te diepen.”

“Met Ajin Ku halen we een eersteklas verkoopspecialist met bewezen enterprise-ervaring in huis”, zegt Michael Grundl. “Daardoor kunnen we onze partners in de toekomst nog gerichter ondersteunen bij het op de markt brengen van het uitgebreide LANCOM-productportfolio rond SD-WAN, cloud gemanaged WLAN en aggregation-switching. Bovendien kunnen we samen met hen nieuwe markt- en groeimogelijkheden ontsluiten.”

Terug naar nieuws overzicht