AMDAX ontvangt als Nederlandse cryptobedrijf een DNB registratie
09-10-2020 | door: Witold Kepinski

AMDAX ontvangt als Nederlandse cryptobedrijf een DNB registratie

AMDAX, gevestigd op het Beursplein in Amsterdam, bekend dat zij het eerste cryptobedrijf in Nederland is dat door De Nederlandsche Bank (DNB) is geregistreerd. Door de registratie kan AMDAX zowel cryptotransacties uitvoeren als cryptovaluta opslaan. Sinds 21 mei van dit jaar hanteert de Nederlandse overheid de nieuwe wetgeving rondom cryptoregulering, gebaseerd op de Europese richtlijn AMLD5.

AMDAX ondersteunt zowel zakelijke als privé investeerders met een portfolio vanaf minimaal 2,5 Bitcoin in het verhandelen van cryptovaluta en de beveiligde, verzekerde opslag ervan. Met het verkrijgen van de DNB-registratie zet AMDAX een grote stap richting de volwassenwording van de cryptomarkt. Het registratieproces is op 21 mei 2020 begonnen en is voor AMDAX inmiddels voltooid. De Europese richtlijn AMLD5 voor cryptoregulering is met name gericht op het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering. De Nederlandse overheid stelt strenge aanvullende eisen, onder andere aan het onderzoek naar klanten en naar de oorsprong van hun ingebrachte gelden.

Nu AMDAX de benodigde registratie heeft, wil zij bijdragen aan een brede acceptatie van crypto. “We zijn ontzettend trots dat wij als eerste cryptobedrijf een registratie in Nederland hebben gekregen”, zegt Lucas Wensing, CFRO van AMDAX. “DNB legt de lat in zijn onderzoek hoog en dat is niet meer dan terecht. Bitcoin en andere cryptovaluta worden vaak ten onrechte geassocieerd met criminaliteit, terwijl Bitcoin juist erg transparant is. De markt heeft dus behoefte aan wettelijke kaders, zoals die van DNB. De registratie laat aan investeerders zien dat crypto een volwaardige asset class is. Niet voor criminelen, maar voor slimme investeerders. Hoewel Bitcoin en andere cryptovaluta zich in toenemende mate manifesteren als een interessante langetermijninvestering, waren investeerders tot op heden veroordeeld tot een ongereguleerde markt. Nu traditionele financiële zekerheden steeds meer onder druk komen te staan, kunnen wij een veilig en betrouwbaar alternatief bieden. Met deze registratie opent de markt zich voor de doelgroep van serieuze particuliere investeerders en financiële instellingen.”

Terug naar nieuws overzicht