Saxion Universiteit biedt gratis Bitcoin SV Masive Open Online Course

Jan Veuger, lector Blockchain aan Saxion University of Applied Sciences

12-10-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Saxion Universiteit biedt gratis Bitcoin SV Masive Open Online Course

Bitcoin Association, de wereldwijde brancheorganisatie die zich inzet om zaken te doen met de Bitcoin SV Blockchain, kondigt vandaag aan dat zij een partnerschap is aangegaan met Saxion University of Applied Sciences om een Bitcoin SV-gerichte massale open online cursus (MOOC) te produceren Dit is de eerste van een verwachte serie van vier MOOC's die zijn ontworpen om de immense kracht van Bitcoin's protocol te onderwijzen en hoe applicaties te bouwen op de Bitcoin SV Blockchain.

De MOOC's, inclusief alle beoordelingen, zullen gratis worden aangeboden, waarbij de eerste cursus naar verwachting begin 2021 zal worden gelanceerd. De MOOC's zullen een progressief curriculum volgen, te beginnen met een Bitcoin-basiscursus voor besluitvormers, voordat ze overgaan tot verdere, meer technisch geavanceerde Bitcoin-ontwikkelingscursussen.  De cursussen worden aangeboden door de Saxion University of Applied Sciences, maar zijn voor iedereen, waar ook ter wereld, op elk gewenst moment beschikbaar.   Aan het einde van elke online cursus kunnen de deelnemers een beoordelingstest afleggen om hun vaardigheid aan te tonen.

Om uw interesse voor de eerste Bitcoin-basiscursus te registreren, gaat u naar de website: 

https://mooc.saxion.nl/courses/course-v1:SAXION+BC1+2021/about

Saxion is toonaangevend geweest in de ontwikkeling van Blockchain onderwijs en -onderzoeksprogramma's in Nederland. In 2019 heeft Saxion het eerste Blockchain lectoraat van het land ingesteld en Dr. Jan Veuger benoemd tot lector Blockchain aan de Saxion University of Applied Sciences en de leidende lector van het nieuw opgerichte Saxion Blockchain Institute.

Het partnerschap met de Saxion Universiteit is het laatste in een reeks van Bitcoin SV-onderwijsinitiatieven die door de Bitcoin Associatie worden aangekondigd.   Vorig jaar kondigde de vereniging haar sponsorschap aan van de Cambridge University Metanet Society, die zich richt op het onderwijzen van studenten over het vermogen van Bitcoin SV om een nieuw internet aan te drijven.  Dit jaar kondigde de Association partnerschappen aan met twee online softwareontwikkelingscommunities - CSDN, de grootste IT- en softwareontwikkelingscommunity in China, met 31 miljoen gebruikers; en WeAreDevelopers, een grote Europese ontwikkelingscommunity.  In 2020 heeft de Bitcoin Association een paar Bitcoin SV DevCons gehost - tweedaagse virtuele ontwikkelaarsconferenties, die elk duizenden deelnemers trekken - als aanvulling op een groeiende online opslagplaats van hulpmiddelen voor ontwikkelaars en programmering, inclusief een nieuwe Bitcoin SV Wiki om misvattingen over Bitcoin te corrigeren.

Bitcoin Association biedt ontwikkelaars ook de mogelijkheid om hun vaardigheden in de praktijk te brengen met Bitcoin SV Hackathons, meerdaagse coderingswedstrijden voor grote geldprijzen. De finale van de 3de Hackathon wordt betwist op CoinGeek Live 30 september - 2 oktober met $100K in BSV op het spel.

In een reactie op de aankondiging van vandaag gaf Bitcoin Association Founding President Jimmy Nguyen commentaar: "De Bitcoin Blockchain kan voor veel meer dan alleen betalingen worden gebruikt; het is ook een protocol voor een gigantisch datanetwerk dat de wereld kan transformeren, net zoals het internet dat deed.  Om deze kracht te ontketenen is het van cruciaal belang dat we een nieuwe generatie van Blockchain-ontwikkelaars, oplossingsarchitecten en andere technische professionals informeren over de werkelijke mogelijkheden van het oorspronkelijke protocol van Bitcoin, dat nu in Bitcoin SV is hersteld.  Dit is een belangrijk onderdeel van het werk dat we doen bij Bitcoin Association. Door de vandaag aangekondigde samenwerking met de Saxion-universiteit zal Bitcoin Association - net als de Bitcoin SV-Blockchain - in staat zijn om ons onderwijsprogramma grenzeloos te schalen om te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag."

Dr. Jan Veuger (foto), lector Blockchain aan Saxion University of Applied Sciences geeft aan dat: "Bij het Saxion Blockchain Institute streven we ernaar om interdisciplinaire vaardigheden te onderwijzen voor de vooruitgang van de blokketentechnologie. Met de enorme open online cursussen die we ontwikkelen over Bitcoin's originele protocol en Bitcoin SV, willen we ervoor zorgen dat iedereen - of het nu gaat om studenten, professionals of anderszins - toegang heeft tot het beste Blockchain onderwijs om de volgende innovatiegolf te helpen ontwikkelen met behulp van Satoshi Nakamoto's ontwerp voor Bitcoin."

Aan het einde van elke online cursus kunnen de deelnemers een beoordelingstest afleggen om hun vaardigheid aan te tonen, en een Saxion-cursuscertificaat behalen na het succesvol afronden van de cursus.

Terug naar nieuws overzicht