Wat zijn de grootste gevaren op social media?

13-10-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Wat zijn de grootste gevaren op social media?

KnowBe4 introduceert een gratis online cursus waarin gebruikers leren over de grootste gevaren op social media. De korte cursus heet “Social media: veilig blijven in een verbonden wereld” en is beschikbaar in 34 talen, waaronder het Nederlands.

Steeds meer mensen worden tegenwoordig opgelicht via sociale media. Van Facebook en Instagram tot en met WhatsApp en datingsites; daar waar online interactie plaatsvindt, kunnen kwaadwillenden misbruik maken van de situatie en mensen manipuleren. En dat is helaas dan ook aan de orde van de dag, ook in Nederland. Om consumenten te waarschuwen voor deze praktijken en concreet te laten zien hoe cybercriminelen te werk gaan, biedt KnowBe4 - wereldwijd het grootste online trainingsinstituut voor security awareness - een gratis korte online cursus aan.

Bewust omgaan met beveiligings- en privacyinstellingen

"Dankzij social media is het makkelijker geworden om informatie te delen en contact te leggen met anderen. Mensen moeten zich echter wel realiseren dat dat ook voor cybercriminelen geldt,” aldus Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. “Eén achteloze klik geeft ze toegang tot al je accounts of zelfs apparaten. Mensen moeten echt heel erg bewust omgaan met hun beveiligings- en privacyinstellingen op sociale mediaplatforms. Zo wordt de kans dat je persoonlijke of gevoelige informatie op straat belandt een stuk kleiner."

Volg hier gratis de cursus "Sociale media: veilig blijven in een verbonden wereld".

Terug naar nieuws overzicht
Security