PrivacyPerfect versnelt uitvoeren van DPIA voor consultants

14-10-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

PrivacyPerfect versnelt uitvoeren van DPIA voor consultants

PrivacyPerfect, leverancier van privacy compliance-oplossingen, biedt een nieuwe oplossing aan voor compliance consultants: DPO-as-a-Service. Hiermee kunnen consultancybureaus van elk formaat compliance cloud software inzetten. Doordat zij met DPO-as-a-Service hun werk deels kunnen automatiseren, is het mogelijk 20% sneller een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uit te voeren. Hiermee kunnen consultancy-organisaties hun werkzaamheden eenvoudig opschalen en hun klantportfolio uitbreiden.

“De uitdagingen en eisen voor privacy compliance nemen toe en het uitvoeren van een DPIA is doorgaans tijdrovend en complex. We zagen dat met name kleinere consultancy-organisaties zochten naar een manier om hun werk slimmer en sneller te kunnen uitvoeren. Daarom hebben we speciaal voor hen DPO-as-a-Service ontwikkeld. Deze bestaat uit verschillende modules voor het verwerkingsregister, DPIA’s, datalekken en het beheren van verzoeken van betrokkenen”, vertelt Nicoline Matser, CEO bij PrivacyPerfect. “Door onze bewezen oplossing beschikbaar te stellen kunnen zij efficiënter werken en klanten beter en sneller helpen privacy compliant te zijn conform de AVG.”

Consultants kunnen met DPO-as-a-Service de kosten beheersbaar houden, doordat ze maandelijks een vast bedrag betalen voor een vast aantal klanten. Klanten kunnen dit aantal uiteraard uitbreiden. Met deze oplossing kunnen consultants niet alleen snel en veilig een DPIA uitvoeren, maar ook klanten voorzien van een eigen omgeving en rapportages. Via een dashboard krijgen zij inzicht in de resultaten van de DPIA’s die de consultant uitvoert. Ook kunnen consultants via de tool samenwerken en zorgen dat de data die nodig is voor de DPIA direct door de klant in de juiste omgeving wordt aangeleverd.

Templates voor functies en sectoren

Om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende functies binnen een bedrijf en diverse sectoren, ontwikkelde PrivacyPerfect sector- en functiespecifieke templates voor onder meer het verwerkingsregister van onderwijsinstellingen, gemeenten en de retail. Hiermee creëert de consultant snel inzicht of er bij het verwerken van persoonsgegevens data is opgeslagen die niet relevant is en daarmee in strijd is met de AVG. DPO-as-a-Service maakt gebruik van best practices in verschillende branches.

“DPO-as-a-Service biedt ons een bewezen, gestandaardiseerde omgeving waarmee wij onze klantdossiers efficiënt kunnen beheren”, zegt Magalie Manshoven, Advocaat bij Odigo. De juridisch dienstverlener is één van de eerste gebruikers van DPO-as-a-Service. “De oplossing van PrivacyPerfect helpt ons makkelijker en sneller dossiers van onze klanten up-to-date te houden zonder dat we hierbij inboeten op privacy compliance.”

Beschikbaarheid

DPO-as-a-Service is direct beschikbaar. PrivacyPerfect ondersteunt consultants bij het gebruik van de oplossing met een uitgebreide onboarding, trainingen en certificering.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud