AWS en Cohesity bieden Data Management as a Service - DMaaS

Paul de Goede, Cohesity

14-10-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AWS en Cohesity bieden Data Management as a Service - DMaaS

Cohesity heeft aangekondigd dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Amazon Web Services (AWS) om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte van klanten aan datamanagement dat flexibel, beschikbaar, schaalbaar en betrouwbaar is. Samen brengen beide bedrijven een modern Data Management as a Service (DMaaS) -aanbod op de markt. Dit meldt Paul de Goede (foto), Channel Development Manager bij Cohesity Benelux.

De DMaaS-oplossing is ontworpen om zakelijke en middelgrote klanten een radicaal eenvoudige manier te bieden om een back-up te maken van hun gegevens, deze te beveiligen, te beheren en te analyseren, allemaal rechtstreeks beheerd door Cohesity en gehost op AWS.

Back-up

Aangezien gegevens exponentieel blijven groeien, willen veel organisaties gegevens beheren op een manier die hun IT-teams in staat stelt zich te concentreren op beleid versus infrastructuur, aldus de twee partners. Ze willen prijzen op basis van gebruik, de overstap naar de cloud versnellen, gemakkelijker waarde uit hun gegevenshalen, silo's verwijderen voor een betere datagegevensinfrastructuur en meerdere gebruiksscenario's ondersteunen. Liefst inclusief gegevens back-up en -archivering, noodherstel, bestands- en objectservices, beheer van kopieergegevens en analyse toepassingen.

Als onderdeel van de strategische samenwerking investeren Cohesity en het AWS Partner Network (APN) in middelen om de DMaaS-oplossing op AWS te ontwerpen en om deel te nemen aan gezamenlijke go-to-market-activiteiten. Bovendien heeft Amazon een aandeleninvestering gedaan in Cohesity.

Data Management

"Deze samenwerking tussen Cohesity en AWS toont een voortdurende toewijding om datamanagementoplossingen te bieden aan grote en middelgrote klanten die ongeëvenaarde eenvoud, flexibiliteit en lagere totale eigendomskosten bieden", aldus Mohit Aron, CEO en oprichter van Cohesity. AWS en Cohesity zijn ook gericht op het helpen van klanten om waarde te halen uit data. Via AWS hebben klanten toegang tot een schat aan AWS-services, waaronder Amazon Macie, om klanten te helpen voldoen aan compliance regels, en Amazon Redshift voor analyses. We zijn verheugd om samen te werken met AWS en kijken ernaar uit om een nieuw tijdperk in gegevensbeheer voor klanten wereldwijd in te luiden. "

Dutch IT-Channel sprak met Paul de Goede over deze nieuwe aankondiging:

Voor welke eindgebruikers zijn de Cohesity As a Service oplossingen bedoeld?

"Deze diensten passen uitstekend bij eindgebruikers die hun investerings kosten, capex, wensen te reduceren dan wel laag houden en alleen de dienst willen afnemen. Tevens bieden we hiermee een versnelde adoptie van cloud diensten waarmee klanten meer met hun data kunnen doen en efficiënter kunnen werken. We verwachten dat deze nieuwe oplossingen zeer goed aanslaat bij het middensegment van gebruikers. Op termijn zal dit ook voor grotere enterprise klanten goed van toepassing zijn."

Wat betekent deze lancering voor de Cohesity partners?

"De channel partners hebben nu toegang tot een zeer uitgebreid Cohesity portfolio aan schaalbare en veilige oplossingen voor Enterprise Data Management, die doorgaans bij de klant of in het Datacenter worden beheerd. Met de nieuwe DMaaS, zijn de partners in staat om zeer eenvoudig dezelfde oplossingen als een cloud gebaseerde dienst te leveren. Dit biedt hen toegang tot meer klanten. Voor partners die al een managed dienst in gebruik hebben voor Cohesity, kunnen DMaas als een verlenging van hun diensten beschouwen. Zonder dat er verdere investering noodzakelijk is."

Hoe worden deze nieuwe diensten verkocht door Partners?

"Vanaf 2021 komen de DMaaS diensten zoals DataProtect as a Service beschikbaar in EMEA. Net als bij de bestaande oplossingen worden de nieuwe diensten aan de prijslijst toegevoegd en kunnen deze door de partners via een dealregistratie op de partner portal en quote via de distributeur worden aangevraagd en verkocht. Voor partners die gebruik willen maken van het AWS Marketplace Private offer process, vindt er een verrekening plaats door AWS. De Cohesity Service Providers, SP, hebben tevens toegang tot DMaaS en kunnen deze dienst toevoegen aan hun aanbod en wederverkopen als een Cohesity labeled dienst dan wel als white label."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud