HashiCorp lanceert nieuwe services voor identity gebaseerde zero-trust security

16-10-2020 | door: Redactie

HashiCorp lanceert nieuwe services voor identity gebaseerde zero-trust security

HashiCorp, aanbieder van software voor het automatiseren van de infrastructuur van multi-cloudomgevingen, lanceerde vandaag tijdens HashiConf Digital nieuwe identiteitsgebaseerde oplossingen voor IT-beveiliging en toegangsbeheer. Deze helpen bedrijven die op een dynamische multi-cloudinfrastructuur overstappen met het oplossen van uitdagingen op het gebied van security.

HashiCorp maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van de private bètaversie van HashiCorp Vault. Dit is een managed service-variant van HashiCorp’s secrets management oplossing. Hashicorp introduceert daarnaast HashiCorp Boundary, een nieuw open source-project voor veilig identiteitsgebaseerd toegangsbeheer. Gebruikers kunnen hiermee vanaf elke locatie toegang krijgen tot systemen na verificatie van hun gebruikersidentiteit. Daarnaast is HashiCorp Consul®, het op brede schaal gebruikte product voor service networking en service meshes, nu beschikbaar als publieke bètaversie via het HashiCorp Cloud Platform.

Hiermee maakt HashiCorp het mogelijk om het principe van zero trust toe te passen op de vier pijlers van multi-cloudbeveiliging: computergestuurde authenticatie en autorisatie (via Vault), machine-to-machine toegang (via Consul), authenticatie en machtiging van personen (via trusted identity providers) en toegang van mens tot machine/apparaten (via Boundary).

Terug naar nieuws overzicht
Software