Localyse tweakt Google Maps toepassingen voor gebruikers

17-10-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Localyse tweakt Google Maps toepassingen voor gebruikers

Localyse, premium Google Cloud partner in de Benelux, die gegroeid is vanuit hun focus op Google Maps, biedt vanaf heden een nieuwe dienst aan. Normaal gezien heeft Localyse weinig te maken met de “openbare Google Maps” maar juist vooral met de techniek en de APIs erachter. Veel bedrijven en overheden weten niet hoe wijzigingen in Google Maps doorgevoerd kunnen worden. Daarom besloot Localyse met deze nieuwe dienst hen tegemoet te komen: ‘Improve Google Maps’.

Door de jaren heen kregen ze veel vragen over bepaalde locaties die verkeerd werden weergegeven in Google Maps. Dit is de eerste dienst die Localyse aanbiedt waarmee ze Google Maps kunnen beïnvloeden. Diverse gemeenten, winkelcentra en locatie eigenaren namen contact op met Localyse omdat (auto) wegen, Points of Interests (POI’s) of bepaalde gebouwcontouren niet goed stonden in Google Maps.

Zo namen oa. de Gemeente Utrecht, Landgoed Amelisweerd en restaurant de Veldkeuken contact op met Localyse. Het landgoed werd niet goed weergegeven in Google Maps, de wandelpaden werden aangeduid als autowegen. Bezoekers die naar het restaurant navigeerden werden daardoor massaal midden door het landgoed gestuurd wat zorgde voor veel boetes en onveilige verkeerssituaties.

Localyse heeft deze locatie volledig juist in Google Maps kunnen plaatsen waardoor bezoekers nu gewoon, zoals het hoort, naar de parkeerplaats genavigeerd worden waarna ze hun laatste deel te voet voort dienen te zetten. Bekijk hier de video van de gemeente Utrecht om te zien hoe Localyse zorgt voor minder boetes.

Premium Google Cloud Partner

Localyse is een premium Google Cloud partner met vestigingen te Bodegraven in Nederland en Edegem in België. Met meer dan 300 klanten zoals oa. Just Eat Takeaway, Greenwheels, NS, ANWB, ING en Rabobank verzorgen zij niet alleen licenties voor het Google Maps Platform of het Google Cloud Platform maar zijn zij ook een belangrijke sparringpartner voor vele klanten.

Terug naar nieuws overzicht
Software