Bitcoinbedrijf BTC Direct haalt flink kapitaal op in Serie A financieringsronde
19-10-2020 | door: Witold Kepinski

Bitcoinbedrijf BTC Direct haalt flink kapitaal op in Serie A financieringsronde

BTC Direct, een cryptocurrency bedrijf in Europa, heeft een investering van 11 miljoen euro binnengehaald. Dit bedrag is opgehaald bij private investeerders die een focus hebben op innovatieve groeibedrijven. Het is de eerste grote externe investering in het bedrijf dat ruim zeven jaar geleden is opgericht.

Mike Hutting, CEO: “We zijn in het voorjaar van 2013 met BTC Direct gestart, toen Bitcoin nog echt in de kinderschoenen stond en er maar een handvol andere cryptocurrency’s waren. De ervaringen die we sindsdien hebben opgedaan stellen ons in staat om goed te kunnen voorspellen waar deze markt zich heen beweegt. We hebben verschillende diensten ontwikkeld die inspelen op onze verwachtingen van de markt de komende jaren. De financiële middelen die we nu in huis hebben gehaald zorgen ervoor dat we sneller kunnen groeien dan voorheen. Ons team bestaat nu uit 50 personen, maar dat zal de komende 18 maanden waarschijnlijk verdubbelen. We zijn actief op zoek om openstaande vacatures op het gebied van softwareontwikkeling en andere rollen in te vullen. Als mede-oprichter van de VBNL, de Nederlandse branchevereniging voor crypto bedrijven, hebben we altijd pro-actief contact onderhouden met wet- en regelgevers. De huidige registratieplicht voor crypto bedrijven kwam voor ons dan ook niet als een verrassing. Momenteel zijn we druk bezig om te voldoen aan alle verplichtingen omtrent de AMLD5, die eerder dit jaar in werking trad. Daarnaast zijn we voortdurend bezig om onze producten naar een hoger niveau te tillen en om onze marketing activiteiten te vergroten. We hebben een enorme groei meegemaakt vanaf de dag dat we zijn begonnen, maar het beste moet nog komen.”

Nieuwe producten, uitbreiding team

Davy Stevens, Co-founder: ‘Nadat we BTC Direct lanceerden in 2013, hebben we ook onze cryptocurrency trade app BLOX en een fiat-to-crypto gateway ontwikkeld. Op dit moment werken we hard om onze Private Trading Desk voor vermogende individuen, bedrijven en fondsen uit te rollen. Al deze diensten zouden als op zichzelf staande bedrijven kunnen opereren, en tot op zekere hoogte doen ze dat ook. Maar door de krachten en ervaringen van de verschillende teams te combineren, zijn we sneller gegroeid dan we anders hadden kunnen doen. Deze financieringsronde is perfect getimed want het lijkt erop dat er weer een zeer volatiele periode voor alle financiële assets aan zit te komen. Cryptocurrency’s winnen met de dag aan momentum omdat Bitcoin zich meer en meer als een non-gecorreleerd asset begint te gedragen. Daarmee wordt iedereen gedwongen om op zijn minst te overwegen een deel van zijn of haar vermogen in Bitcoin te investeren.'

Terug naar nieuws overzicht