Copaco biedt nieuw partnerprogramma Azure Windows Virtual Desktop

Alex Scheepers, Product Manager Copaco 2tCloud

19-10-2020 | door: Redactie

Copaco biedt nieuw partnerprogramma Azure Windows Virtual Desktop

Met een nieuw partnerprogramma daagt Copaco resellers uit om hun huidige werkplekpropositie nog verder te moderniseren. Door slim gebruik te maken van de componenten uit het Azure platform en Microsoft 365 is het een stuk eenvoudiger geworden om een moderne, veilige werkplek te realiseren tegen een concurrerende prijs, zo meldt de distributeur uit Eindhoven.

Waarom is Windows Virtual Desktop zo hot?

Windows Virtual Desktop (WVD) is een oplossing uit het Microsoft Azure portfolio om remote werkplekken aan te bieden op basis van Windows 10. WVD kent een optimale gebruikerservaring door de integratie met Office 365 en een Windows 10 werkplek. Daarnaast is WVD een goedkoper alternatief door het pay-as-you-go model. Hierdoor kunnen eindklanten flexibel en automatisch op- en afschalen. Bovendien neemt Microsoft de verantwoordelijkheid voor het beheer van servers.

Hoe ziet het partnerprogramma eruit?

Om reselers in een korte tijd kennis te laten maken met WVD heeft Copaco de WVD-trainingsweken ontwikkeld. Verdeeld over drie weken komt het volgende aan bod:

  • Verkennen van het product WVD;
  • Verdiepen van de kennis van WVD, zowel commercieel als praktisch technisch;
  • De opgedane kennis omzetten in een werkplekpropositie.

Hiervoor maakt Copaco gebruik van self-learning tools zoals e-books, webinars en trainingsdagen. Daarnaast biedt Copaco een wekelijkse 'check-in' voor vragen.

Waarom komt Copaco met dit programma?

Alex Scheepers (foto), Product Manager 2tCloud: "Dit concept hebben we de afgelopen tijd veel gedeeld met onze partners middels webinars en commerciële en technische trainingen. Veel partners vertalen de kennis die we delen al naar toepasbare oplossingen bij klanten, anderen ontdekken de mogelijkheden. Het is tijd om de volgende stap te zetten. Door te streven naar standaardisatie van werkplekpropositie, vereenvoudigt het salestraject en kan de beheersorganisatie efficiënter haar werk doen. Dat biedt kwalitatief een betere dienstverlening, meer aandacht voor de eindklant en de mogelijkheid tot uitbreiding van de dienstverlening richting eindgebruikers."

"We merken dat veel partners nog zoekende zijn waar het Azure betreft", aldus Gido Veekens, Technical Product Manager bij 2tCloud. "Men neigt vaak naar maatwerk, dat steeds opnieuw veel denkwerk met zich meebrengt. Dat terwijl Azure - en dan met name Windows Virtual Desktop - veel kansen biedt tot standaardisatie en schaalbaarheid."

Copaco levert Microsoft Azure (met Windows Virtual Desktop) en Microsoft 365 in het CSP-model via 2tCloud aan haar partners. Partners kunnen bij 2tCloud terecht voor hulp bij prijsindicaties, architectuur en support.

Meer informatie over de WVD trainingsweken? Klik hier.

Terug naar nieuws overzicht
Software