Redactie - 21 oktober 2020

Microsoft NL top versterkt met Rob Elsinga, Hermien Roebersen en Michael Kimmijser

Microsoft NL top versterkt met Rob Elsinga, Hermien Roebersen en Michael Kimmijser image

Microsoft Nederland heeft per 1 oktober drie nieuwe leden toegevoegd aan het managementteam. Rob Elsinga (56) is benoemd tot National Technology Officer (NTO) voor Microsoft Nederland om de impact van opkomende en innovatieve technologieën op de maatschappij, klanten en partners voor de Nederlandse markt te overzien. Tegelijkertijd met Rob Elsinga, start Hermien Roebersen (53) als Commercial Partner Organization Lead waarin ze met haar team, samen met het partner eco-systeem, klanten door de digitale transformatie helpt navigeren. De derde aanwinst is Michael Kimmijser (49) die als Small & Medium Corporate Business Lead is aangesteld om groei en versnelling van de digitale transformatie bij MKB-klanten van de Nederlandse tak van Microsoft te stimuleren.

Rob Elsinga overziet het volledige landschap en impact van nieuwe technologieën als nieuwe NTO

Rob Elsinga werkt al 17 jaar bij Microsoft en bekleedde diverse rollen en functies binnen de organisatie, waaronder Managing Architect en Delivery Executive voor de klant Shell. Hij groeit door vanuit zijn rol als Chief Technology Officer Public Sector, een rol waarin zijn expertise als intern en extern adviseur de afgelopen drie jaar enorm werd gewaardeerd. 

Rob over zijn aanstelling: “Het voelt als een privilege om deze nieuwe rol voor Microsoft Nederland op me te nemen en deel uit te maken van dit geweldige team. Nieuwe ontwikkelingen in technologieën en vraagstukken zoals AI, Block Chain, Open Source en Quantum Computing zullen een enorme impact hebben op onze maatschappij en onze klanten. Deze ontwikkelingen zijn een kans, maar ook zeker een verantwoordelijkheid. Het is dan ook mijn ambitie om het gesprek met de Nederlandse overheid, toezichthouders en klanten aan te blijven gaan om een betrouwbare technologiepartner die verantwoordelijkheid neemt te blijven.”

Hermien Roebersen zet ervaring in voor nieuwe rol als Commercial Partner Organization Lead

Hermien Roebersen (foto) heeft meer dan 20 jaar ervaring in Senior/Executive functies in (voornamelijk) de IT-industrie met een brede achtergrond in Enterprise Sales Management en Digitale Transformatie en Innovatie. De afgelopen 7 jaar werkte Hermien binnen Microsoft Nederland en Duitsland met groot succes als Modern Work lead.

Hermien over haar nieuwe rol: “Ik kijk enorm uit naar het deze nieuwe rol en uitdaging binnen Microsoft Nederland. We willen samen met onze partners de digitale transformatie blijven stimuleren en versnellen. Het belang van cloud computing is daarbij key en ook duidelijk in de Covid-19 crisis. In deze uitzonderlijke tijd moeten wij er samen met onze partners voor onze klanten zijn om hen te ondersteunen in deze nieuwe realiteit en zorgen dat ze voorbereid zijn op de toekomst.          

Michael Kimmijser groeit door als pionier binnen Small & Medium Corporate Business

Michael Kimmijser groeit vanuit zijn vorige rol als SMC-leider door naar Small & Medium Corporate Business Lead. Michael begon in 2002 bij Microsoft als enterprise account manager en groeide door richting verschillende Sales en Delivery management rollen. Hij werkte tevens een aantal jaar voor Microsoft vanuit Jakarta, waar hij verantwoordelijk was voor Emerging Markets in Asia Pacific.

Michael over zijn aanstelling: “Ik ben bijzonder vereerd en trots om onderdeel uit te maken van het lokale managementteam en samen te werken aan de verdere ontwikkeling en groei van het Nederlandse MKB. Het MKB en de zakelijke markt vormen de ruggengraat van onze Nederlandse economie. Ik kijk er enorm naar uit om mijn werk met dit team en partners voort te zetten om onze zakelijke en MKB-klanten te kunnen helpen bij het bereiken van hun doelen, door het samenbrengen van zakelijke en sociale netwerken om onze impact in de markt te vergroten.”

Ernst-Jan Stigter

Microsoft NL directeur Ernst-Jan Stigter gaat per 1 januari 2021 Land Life Company leiden, een tech gedreven herbebossingsbedrijf. Daarnaast heeft Land Life Company een investering van 6 miljoen euro opgehaald bij het Achmea Innovation Fund, duurzaam beleggingsfonds Meewind, het Grantham Environmental Trust, DOEN Participaties en een aantal informele investeerders.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!