Check Point Software Technologies koopt Odo Security

22-10-2020 | door: Redactie

Check Point Software Technologies koopt Odo Security

Check Point Software Technologies, leverancier van wereldwijde cybersecurityoplossingen, kondigt aan dat het de nieuwe cloud-gebaseerde technologie voor veilige toegang op afstand, ontwikkeld door Odo Security, heeft overgenomen. Deze technologie zal integreren met de Infinity-architectuur van Check Point en wordt de eenvoudigste en veiligste oplossing voor bedrijven die hun medewerkers veilige toegang tot elke applicatie op afstand moeten bieden.

COVID-19 heeft bedrijven overal ter wereld aangezet om thuiswerken in zijn beleid op te nemen – van 30% voor de pandemie tot 81% vandaag. Liefst 74% is van plan om werken op afstand permanent op grote schaal mogelijk te maken. Aangezien de meeste organisaties versneld op thuiswerken moesten overschakelen, zijn security-aspecten vaak over het hoofd gezien. Daardoor zijn organisaties veel kwetsbaarder geworden voor cyberaanvallen en moeten ze meer dan ooit hun verbindingen op afstand beveiligen.

“Veel organisaties zetten hun beveiliging op het spel om de connectiviteit te bieden die ze nodig hebben voor hun bedrijfsactiviteiten”, zegt Dorit Dor, VP of Products bij Check Point Software Technologies. “Door de unieke clientless, cloud-delivered beveiligde toegang op afstand van Odo Security in ons portfolio van dreigingspreventie op te nemen, helpen we organisaties dit dilemma op te lossen. Check Point levert zo een geconsolideerde oplossing die bedrijven ondersteunt een willekeurig aantal medewerkers vanaf elke locatie op een veilige manier met elkaar te verbinden. Zo wordt werken vanuit huis gemakkelijker en veiliger dan ooit.”

Odo Security is een Israëlische startup, opgericht in 2017. Het bedrijf ontwikkelde cloud-gebaseerde, clientless ‘secure access service edge’-technologie (SASE) die veilige toegang op afstand biedt. In tegenstelling tot traditionele oplossingen maakt deze technologie de volgende zaken mogelijk:

Gebruikers eenvoudig verbinden via een uniform platform met een breed scala aan toepassingen, zoals desktops op afstand, webapplicaties, databaseservers, cloud- en bedrijfsservers, zonder dat er een client of software wordt geïnstalleerd. Security-beheerders implementeren een oplossing in slechts vijf minuten vanuit de cloud. Ze krijgen ook een beter overzicht, inclusief een volledige audit van de gebruikersactiviteit. Zero Trust Architecture voor een granulair toegangsbeleid dat de juiste mensen in de juiste context de minst geprivilegieerde toegang tot applicaties geeft en zo het aanvalsoppervlak verkleint.

Check Point zal de technologie van Odo Security in zijn Infinity-architectuur en SASE-visie opnemen. Deze geconsolideerde oplossing zorgt voor de eenvoudigste toegang op afstand met ongeëvenaarde beveiliging, gebaseerd op securitydiensten voor dreigingspreventie met de hoogste NSS-waardering.

Terug naar nieuws overzicht
Security