Verizon Business breidt Private 5G internationaal uit

22-10-2020 | door: Witold Kepinski

Verizon Business breidt Private 5G internationaal uit

Verizon Business stelt zijn private 5G-platform beschikbaar voor internationale ondernemingen in Europa en Azië-Pacific. Het platform wordt geleverd in samenwerking met Nokia en stelt bedrijven in staat om een private 5G-netwerk te realiseren binnen hun eigen bedrijfspand.

Naast de lage latency en hoge snelheid, is een ander belangrijk voordeel van een private 5G-netwerk dat het bedrijven in staat stelt om een op maat gemaakt mobiel netwerk op locatie te implementeren. Dit geldt met name voor bedrijven met productie-, distributie- en logistieke faciliteiten en maakt het niet meer nodig om gegevens via openbare netwerken te verzenden.

"Vandaag hebben we de volgende fase van Verizons wereldwijde 5G-visie aangekondigd met de lancering van private 5G voor onze internationale klanten", aldus Tami Erwin, CEO van Verizon Business. "Als de afgelopen maanden ons iets hebben geleerd, dan is het wel dat er nog nooit zo'n cruciaal moment is geweest voor producten en diensten op het gebied van mobiliteit, breedband en de cloud. Private 5G-netwerken zullen een baanbrekende technologie zijn die het nieuwe tijdperk van disruptie en innovatie voor ondernemingen over de hele wereld zal inluiden."

De uitbreiding van private 5G volgt op de recente aankondigingen van MEC-samenwerkingen met Microsoft, Cisco, IBM en AWS. In augustus kondigde Verizon aan dat het bedrijf met Corning en Samsung onlangs met succes laboratoriumtests heeft uitgevoerd op zijn nieuwe inpandige 5G mmWave-oplossingen.

Terug naar nieuws overzicht