VPN Nederland start activiteiten

21-10-2020 | door: Witold Kepinski

VPN Nederland start activiteiten

Na een testperiode is VPN Nederland officieel gelanceerd. Gebaseerd op de protocollen OpenVPN en IKEv2, maar met een focus op WireGuard, waardoor het een snelle VPN-provider binnen Nederland is.

Door het inzet van SmartDNS kan er optimaal gebruikt gemaakt worden van de mogelijkheid om via een snelle Nederlandse server bijvoorbeeld buitenlandse streamingdiensten als Hulu te bekijken.

“Online privacy en anonimiteit moet gemeengoed worden, in plaats van een product voor de ervaren internetgebruiker.”, aldus VPN Nederland’s oprichter Anton Koster. “Door een eenvoudig te gebruiken, transparant en Nederlands product aan te bieden, willen we het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken zijn of haar online privacy te beschermen, met alle voordelen van dien. We hebben gekozen om ons te focussen op WireGuard, aangezien dit op dit moment verreweg het snelste VPN-protocol is. Onze apps maken hier maximaal gebruik van.”

De technologie van VPN Nederland zorgt ervoor dat een gebruiker volledig versleuteld online is, en dat zijn of haar ip-adres niet te achterhalen is. Hierdoor kan er geen data (inloggegevens, wachtwoorden etc.) onderschept worden. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld ook veilig verbinding maken met (openbare) wifi-netwerken, anoniem gebruikmaken van BitTorrent of Usenet, en zonder land-gebonden restricties online content bekijken.

Terug naar nieuws overzicht
Security