Redactie - 22 oktober 2020

Schneider Electric werkt samen met het Nederlandse Semiotic Labs

Schneider Electric werkt samen met het Nederlandse Semiotic Labs image

Schneider Electric, speler in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, gaat een samenwerking aan met het Nederlandse bedrijf Semiotic Labs, een leverancier van een AI-gedreven voorspellende onderhoudsoplossing voor AC-motoren en roterende apparatuur. Deze samenwerking verbreedt het managed service-aanbod van Schneider en ondersteunt de monitoring van roterende apparatuur, waaronder inductiemotoren, pompen, transportbanden en compressoren.

Deze uitgebreide digitale service zorgt voor een optimale, op de situatie afgestemde, onderhoudsstrategie voor kritieke motoren. Dit is essentieel voor het verminderen van kostbare ongeplande procesonderbrekingen. De integratie van de voorspellende analyses van Semiotic Labs in het EcoStruxure Asset Advisor-platform van Schneider maakt het mogelijk om toekomstige storingen tot zes maanden van tevoren te voorspellen. Hierdoor krijgen onderhoudsteams de tijd die ze nodig hebben om mogelijke storingen op te lossen voordat ze zich daadwerkelijk voordoen. De uitgebreide service biedt fabrieks- en operationele managers een uniforme gebruikerservaring en een deskundig serviceteam op afstand, via de Connected Service Hub van Schneider. Dit geeft een direct en duidelijk overzicht van de staat van een breed portfolio van kritieke, multi-site assets.

"We weten dat het mogelijk maken van veerkracht door kostbare ongeplande downtime en interventies op locatie tot een minimum te beperken van cruciaal belang is om de operationele efficiëntie te verhogen,” aldus Stephane Maravel, Senior Vice President Digital Services bij Schneider. "Deze nieuwe samenwerking met Semiotic Labs breidt ons digitale dienstenaanbod uit om condition-based monitoring van roterende apparatuur mogelijk te maken, een activaklasse die door onze klanten als zeer kritisch wordt beschouwd."

Het SAM4-systeem van Semiotic Labs levert toonaangevende nauwkeurigheid en biedt de hoogste besparingen dankzij de innovatieve AI-gebaseerde technologie. Deze technologie gebruikt elektrische signalen, de datavingerafdruk van AC-motoren en andere roterende apparatuur om de toestand van kritische bedrijfsmiddelen te bewaken en analyseren. Hierdoor is een betrouwbare en vroege voorspelling van zich ontwikkelende fouten mogelijk. In tegenstelling tot traditionele, op trillingen gebaseerde oplossingen, werkt SAM4 op basis van sensoren die direct in de motor-schakelkasten zijn geïnstalleerd, niet op het asset zelf. Hierdoor is het SAM4-systeem een goede aanvulling op Schneiders brede portfolio en geïnstalleerde motor-beheermiddelen en maakt het gebruik van Schneiders expertise op het gebied van elektriciteit.

EcoStruxure Asset Advisor in combinatie met SAM4-analyse biedt klanten van Schneider door de nauwe integratie een hoge mate van betrouwbaarheid. De geavanceerde algoritmen voor machine learning van SAM4 bieden ook prestatie- en energie-inzichten die de efficiëntie en effectiviteit van assetbeheer verbeteren.

"Deze samenwerking is geweldig nieuws voor de klanten van Schneider Electric die de uptime willen verhogen en energieverspilling willen verminderen,” zegt Jasper Hoogeweegen, CEO van Semiotic Labs. "Het stelt klanten in staat om machinestoringen te voorkomen en het energieverbruik aanzienlijk te verminderen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!