Advocatenkantoor Baker McKenzie gebruikt AI-platform van SparkBeyond

25-10-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Advocatenkantoor Baker McKenzie gebruikt AI-platform van SparkBeyond

Internationaal advocatenkantoor Baker McKenzie gebruikt Artificial Intelligence om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de juridische sector van de toekomst. Om dit te bereiken gaat Baker McKenzies onlangs opgezette wereldwijde innovatietak, Reinvent, een samenwerking aan met het AI-platform SparkBeyond.

Door middel van SparkBeyonds AI-technologie wil het advocatenkantoor de komende maanden vooral meer inzicht krijgen in de behoeften en beweegredenen van klanten. Daarna verwachten beide partijen meer onderzoek te doen naar klantsamenwerkingen in onder andere de M&A-, antitrust- en IP-praktijken. Ook is Baker McKenzie van plan om het AI-platform in te zetten voor activiteiten die betrekking hebben op duurzaamheid. In het bijzonder ter ondersteuning van goed bestuur en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN.

"Innovatie is altijd een belangrijk onderdeel geweest van Baker McKenzie’s DNA”, zegt Corinne Schot, managing partner van kantoor Amsterdam. “Deze tijd vraagt om nog meer vernieuwingen in de juridische sector en ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking ons bedrijf een enorme boost zal geven. Door AI krijgen we nog meer inzicht in onze klanten én onszelf en kunnen wij de juridische dienstverlening van de toekomst bieden.”

Het platform van SparkBeyond gebruikt AI om menselijke denkfouten bij het oplossen van problemen te omzeilen. Vervolgens genereert het platform miljoenen hypothesen per minuut, die samen met de kennis van Baker McKenzie leiden tot bruikbare inzichten. De toepassing van Artificial Intelligence markeert de lancering van Baker McKenzies nieuwe wereldwijde innovatietak, Reinvent Law. Voortbouwend op het gelijknamige juridische innovatiecentrum in Frankfurt, verenigt het advocatenkantoor alle innovatie-initiatieven wereldwijd onder dezelfde naam: Reinvent.

Terug naar nieuws overzicht