Citrix Workspace beter beveiligd via integratie met Acronis Cyber Protect

Citrix Workspace beter beveiligd via integratie met Acronis Cyber Protect

26-10-2020 | door: Redactie

Citrix Workspace beter beveiligd via integratie met Acronis Cyber Protect

Acronis kondigt de ontwikkeling aan van een geïntegreerde oplossing voor managed service providers (MSP's), ontworpen om de bescherming van de Citrix Workspace-gegevens van hun klanten te verbeteren, ongeacht waar ze zich bevinden.

Citrix streeft ernaar om een consistente werkervaring te leveren, vrij van complexiteit en afleiding, die medewerkers in staat stelt om optimaal te presteren. En oplossingen zoals Citrix Workspace - de veilige, intelligente en goed presterende digitale werkruimte die een grotere productiviteit en betrokkenheid van medewerkers mogelijk maakt - zijn van cruciaal belang geworden, aangezien tweederde van alle medewerkers naar verluidt is overgestapt op werk op afstand gedurende de COVID-19-pandemie.

De integratie van Acronis Cyber Protect met Citrix Workspace via Citrix Ready, mogelijk gemaakt door de API's en SDK's van het Acronis Cyber Platform, voegt geavanceerde cybersecurity-mogelijkheden toe die de bestaande privacy- en beveiligingsmaatregelen van Citrix verbeteren. Als gevolg hiervan beveiligt de VB100-gecertificeerde antimalwareoplossing endpoints met real-time bescherming die gebruik maakt van AI-gebaseerde statische en gedragsmatige heuristische, on-demand antivirus, antiransomware en anticryptojacking technologieën om directe aanvallen tegen de Citrix Workspace app te voorkomen.

Cyberbeveiliging voor virtuele desktops
De toegenomen vernuftigheid van moderne cyberdreigingen maakt elk apparaat met toegang mogelijk kwetsbaar voor malware-aanvallen die bestanden kunnen vernietigen of wijzigen en kwaadaardige code kunnen injecteren. Zonder adequate cyberbeveiliging kan een succesvolle aanval op een virtuele desktop de hele omgeving in gevaar brengen. Als de eerste machine eenmaal is gecompromitteerd, kan de infectie zich zijdelings over het netwerk verplaatsen, waardoor gegevens op andere machines worden versleuteld en het doelwit openstaat voor ernstige downtime en gederfde inkomsten.

Uitgebreide cyberbeveiliging verenigt gegevensbescherming en geavanceerde cybersecurity in één oplossing, die een bewezen verdediging biedt tegen dergelijke moderne bedreigingen. Ontwikkelaars en onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) kunnen hun oplossingen verbeteren met behulp van de API's en SDK's van het Acronis Cyber Platform.

Door de integratie met Citrix levert Acronis Cyber Protect een samenhangende en kosteneffectieve oplossing die MSP's in staat stelt virtuele desktopomgevingen te beschermen tegen directe aanvallen. De geavanceerde antimalwaretechnologie maakt gebruik van stuurprogramma's op kernelniveau om bestanden en registervermeldingen te beschermen tegen wijziging, terwijl de injectie van kwaadaardige code wordt voorkomen. Deze integratie is de eerste van een aantal mogelijkheden die Acronis heeft gepland om Citrix-oplossingen te ondersteunen, waarbij vier extra verbeteringen zijn gepland voor begin 2021.

Acronis breidt wereldwijde cloud datacenternetwerk uit, inclusief 100 micro-datacenters

Cyberbeschermingsspecialist Acronis breidt zijn wereldwijde netwerk van cloud datacenters uit, in onder andere Canada, Nieuw-Zeeland en Bhutan. Als onderdeel van de uitbreiding zullen er ook honderd micro datacenters aan het netwerk worden toegevoegd. Door de nieuwe locaties en verbeterde software defined infrastructuur zijn partners en klanten van Acronis wereldwijd verzekerd van een optimale beschikbaarheid van alle Acronis cyberbeschermingsoplossingen.

Het netwerk omvat al co-location en managed services datacenters in de VS, het VK, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Japan, Australië en Singapore. Een ander nieuw datacenter in Vancouver, Canada, werd eerder deze maand aangekondigd. De nieuwe uitbreiding stelt Acronis in staat om de dekking van zijn cyberbeveiligingsoplossingen te optimaliseren en uit te breiden.

Met het Acronis Cyber Cloud-platform beschikken serviceproviders over een gecentraliseerde oplossing om back-up, disaster recovery, antimalware, beveiligde samenwerkingsoplossingen en blockchain-gebaseerde data-authenticatieservice te bieden.

"Als gevolg van de wereldwijde opkomst van edge computing wordt er meer data gecreëerd en gebruikt buiten de bedrijfsnetwerken", zegt Serguei "SB" Beloussov, oprichter en CEO van Acronis. “Microdatacentra maken de efficiënte inzet van edge computing mogelijk, vooral in opkomende markten. Als onderdeel van de Global-Local Strategie van Acronis stelt deze uitbreiding ons in staat om de lokale, kostenefficiënte, bandbreedte-efficiënte en low-latency clouddiensten te leveren die onze wereldwijde partners eisen. Het toont onze toewijding aan om de cloudgebaseerde services en cyberbeveiliging te bieden die partners en gebruikers nodig hebben in de huidige digitale wereld."

Alle datacenters van Acronis voldoen aan de hoogste normen van digitale en fysieke beveiliging en beschikken over redundante stroomvoorziening en omgevingscontroles die een constante (99,9%) maandelijkse beschikbaarheid garanderen. Alle Acronis-oplossingen zijn ontworpen om de vijf vectoren van cyberbeveiliging aan te pakken en de veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en beveiliging (SAPAS) van de data, applicaties en systemen van een organisatie te waarborgen.

Terug naar nieuws overzicht
Security