Splunk lanceert Observability Suite
27-10-2020 | door: Redactie

Splunk lanceert Observability Suite

Splunk, leverancier van het Data-to-Everything-platform, kondigt de Splunk Observability Suite aan: de meest uitgebreide en krachtige combinatie van toepassingen voor monitoring, onderzoek en troubleshooting. De Suite is ontworpen om organisaties te helpen Cloud-ready te worden en hun digitale transformatie te versnellen. 

De Splunk Observability Suite brengt Splunks beste toepassingen voor infrastructure monitoring, application performance monitoring, digital experience monitoring, en incidentenonderzoek en –response samen in één naadloos geïntegreerde Suite. Het levert een uniforme, consistente ervaring die gebruikmaakt van toonaangevende no sample-streaming, full-fidelity ingestion en geavanceerde machine learning-mogelijkheden. Zo worden alle trace- en logdata in realtime verzameld en gecorreleerd, ongeacht de schaal. De Observability Suite is ontworpen om IT- en DevOps-teams te helpen maximaal te blijven presteren, hun downtime te minimaliseren en hoogstaande digitale ervaringen te leveren.

“Bij Splunk geloven we dat moderne applicatieomgevingen en open, Cloud-native technologieën zorgen voor meer zakelijk inzicht voor onze klanten,” aldus Karthik Rau, vicepresident Observability bij Splunk. “De Splunk Observability Suite maakt het eenvoudiger voor organisaties om hun activiteiten op het gebied van Cloud-migratie en applicatiemodernisering te versnellen. Zo helpt het hen om digitale ervaringen van wereldklasse te leveren – die beter zijn dan ooit tevoren."

“Bij Yelp zijn onze engineers verantwoordelijk voor honderden verschillende microservices, die het mogelijk maken voor gebruikers om geweldige lokale bedrijven te laten vinden en contacteren,” zegt Chris Gordon, technisch hoofd bij Yelp. “Ons Production Observability-team werkt samen met Engineering om het inzicht in prestaties van de belangrijkste diensten en infrastructuur te verhogen. Splunk geeft ons de mogelijkheid om engineers zelfstandig hun services te laten monitoren terwijl ze snel codes verzenden. Tegelijkertijd zorgt Splunk ervoor dat het observatieteam gecentraliseerde controle over en inzicht in het gebruik heeft, zodat we onze monitoringsmiddelen zo efficiënt mogelijk gebruiken.”

Verrijking van de Splunk Observability Suite

Op Splunks jaarlijkse conferentie .conf20, kondigt het bedrijf de Splunk Log Observer en Splunk Real User Monitoring aan. Splunk Log Observer brengt de kracht van Splunk-logs naar site reliability engineers, DevOps-engineers en ontwikkelaars. Splunk Log Observer is volledig ingericht op de Cloud en kan binnen enkele minuten worden geïmplementeerd. Dit biedt gebruikers unieke integraties met populaire Cloud- en berichtenservices, die zorgen voor een snelle time-to-value. Ook maakt het point-and-click-zoekopdrachten mogelijk, voor een snelle verkenning van de logs. Als onderdeel van de Splunk Observability Suite werkt Splunk Log Observer naadloos samen met Splunk Infrastructure Monitoring en Splunk Application Monitoring (APM) – voor contextrijke, uniforme monitoring, troubleshooting en onderzoek.

Splunk Real User Monitoring breidt de monitoringscapaciteiten van Splunk uit en helpt organisaties de digitale ervaringen en user journeys van hun eindgebruikers te begrijpen en te optimaliseren. Splunk Real User Monitoring benut dezelfde mogelijkheden als Splunk APM – met OpenTelemetry dataverzameling, NoSample™ full-fidelity data ingestion, realtime streamingarchitectuur en AI-gestuurde analytics voor gerichte troubleshooting. Zowel Splunk Log Observer als Splunk Real User Monitoring zijn momenteel beschikbaar in bèta voor klanten. Ze zullen later beschikbaar worden voor een breder publiek.

De combinatie van Splunk Log Observer en Real User Monitoring met de rest van de Splunk Observability Suite (inclusief Splunk Infrastructure Monitoring, Splunk Application Performance Monitoring en Splunk On-Call) geeft DevOps-teams ongeëvenaarde zichtbaarheid van begin tot einde. Daarnaast voorziet het de teams van nauwkeurige, vroegtijdige probleemopsporing voor hun Cloudapplicaties – allemaal via een naadloze en uniforme user experience.

Terug naar nieuws overzicht
Software